Ювентус се поизпоти, но надви с минималното 1:0 Дженоа в мача от 21-ия кръг на италианската Серия А. Българският национал Андрей Гълъбинов изигра цяло второ полувреме за “грифоните”, но така и не успя да помогне на тима си да измъкне поне точка от италианските шампиони на “Алианц Стейдиъм”. Единственото попадение в 16-ата минута на срещата отбеляза Дъглас Коста.

Така възпитаниците на Масимилиано Алегри вече имат на сметката си 53 точки и се доближиха само на точка от лидера Наполи.

В 7-ата минута Миралем Пянич изпълни пряк свободен удар. Той завъртя топката към левия ъгъл, но вратарят направи невероятно спасяване, за да отрази опита му.

“Бианконерите” откриха резултата в 16-ата минута. Дъглас Коста изработи попадение, след като успя да се справи с двама от футболистите на Дженоа. След това пусна към свободния вляво Марио Манджукич и се устреми към вратата на гостите. Манджукич умело задържа топката, след което отново я върна в притежание на съотборника му, който с едно докосване прати кълбото в долния ляв ъгъл.

В 23-ата минута  Миралем Пянич опита късмета си от границата на наказателното поле и изстреля топката към долния ляв ъгъл, но Матия Перин внимаваше.

В самия край на първата част Марио Манджукич показа завидна ориентация около точката на дузпата, за да стигне до центриране от пряк свободен удар. Той скочи високо и насочи топката с глава, но много над напречната греда.

В 49-ата минута Миралем Пянич пропусна отлична възможност да удвои за Ювентус. Той овладя топката след добър пас по земя и шутира към вратата от обещаваща дистанция, но топката прелетя много над гредата.

Андрей Гълъбинов се появи в игра за “грифоните” в началото на второто полувреме.

Първото по-опасно положение бе в 57-ата минута и бе отново на сметката на “бианконерите”. Алекс Сандро стреля, но топката мина встрани от дясната греда.

В 74-ата минута Андрей Гълъбинов отправи дълго подаване, но то не беше достатъчно прецизно, за да достигне до съотборниците му и топката излезе извън игра.

В 85-ата минута пък му бе показа жълт картон заради извършено нарушение срещу Джорджо Киелини.

В последните секудните преди края на редовните 90 минути Блес Матюиди достигна до страхотна позиция на границата на наказателното поле, но прати удара си далеч встрани от лявата греда.

Секунди преди края Андреа Бертолачи реагира добре до около точката на дузпата, за да засече топката от ъглов удар, но не успя да насочи добре с глава. Кълбото премина високо над напречната греда.