Ювентус спечели за четвърти пореден път турнира за Купата на Италия, след като във финална битка се справи с Милан и го надигра с категоричното 4:0. Головете за успеха реализираха Бенатия на два пъти, Коста и автогол на Калинич.

Първото полувреме не предвещаваше какво ще стане в този мач. Ювентус започна активно още от началото, но Милан се бранеше добре и дори стигна до първата опасност пред Буфон, още в 8-ата минута, когато Кутроне стреля.

Постепенно играта се изравни и сякаш закономерно двата тима се оттеглиха на почивка при нулево реми.

Ювентус откри резултата в 56-ата минута, след като Панич намери добре Бенатия и той не остави шансове на Донарума. Само пет минути по-късно нещата сякаш бяха решени, след като Куадрадо пусна добър пас към Коста, който стреля, Донарума не се намеси решително и резултатът набъбна.

Три минути по-късно нов подарък на Донарума позволи на Ювентус да направи разликата класическа, вратарят изпусна топката и Бенатия се разписа.

Крайният резултат дойде след автогол на Никола Калинич, който в опита си да изчисти кълбото го прати в мрежата на Донарума, след центриране на Пянич.

До края на срещата се наложи Буфон да спасява удари на Локатели и Борини, но запази вратата си суха.