Отборът на Ювентус се наложи с 2:0 над Бреша в сблъсък от 24-тия кръг на Серия А. Пауло Дибала откри за торинци през първата част, а през втората Хуан Куадрадо удвои.

Капитанът на отбора, Джорджо Киелини, се завърна в игра, след като скъса кръстни връзки на коляното преди началото на шампионата.

Първата интересна ситуация в срещата дойде още в 3-ата минута, когато Данило проби добре по десния фланг, след което центрира по земя към Аарън Рамзи, но халфът се забави и стреля в тялото на бранител на "сините".

В 20-ата минута гостите получиха отлична възможност да затруднят Шчесни. Марио Балотели стреля от пряк свободен удар, но твърде слабо и неточно.

Малко по-късно Пауло Дибала центрира отляво на втора греда към Хуан Куадрадо, който се хвърли на шпагат, за да достигне до кълбото, но подаването бе много трудно за колумбийския футболист, за да се разпише от тази ситуация.

В 31-ата минута Юромир Змръхал опита шут от средна дистанция, но топката премина на сантиметри от левия страничен стълб. Играчите на Юве отговориха с бърза атака. Гонсало Игуаин центрира по земя към Дибала, който се опита да стреля с десния крак, но звездата на "черно-белите" показа за пореден път слабост при играта с неудобния си крак и изпрати топката в аут.

В 38-ата минута Флориан Айе получи втори жълт картон, респективно червен, тъй като събори Аарън Рамзи на границата на наказателното поле. Реферът Даниели Чифи изгони френския футболист, а от тази ситуация се възползва Пауло Дибала, който се разписа от отсъдения фаул. 

Секунди преди края на първата част Даниеле Ругани отправи изключително майсторски удар с глава, но вратарят на "лъвовете" се намеси повече от перфектно.

Второто полувреме започна много добре за играчите на Маурицио Сари. В рамките на 60 секунди първо Игуаин, а после и Леонардо Бонучи пропусна да вкара втори гол.

Три минути след подновяването на играта Гонсало Игуаин получи удобна топка в наказателното поле и шутира силно по земя, но Стефано Сабели изчисти от голлинията. От корнера капитанът на домакините стреля с глава, но този път Андреначи се намеси решително.

В 63-ата минута легендата на "бианконерите" Джорджо Киелини бе изпратен от Сари да загрява, а целият стадион стана на крака за своя голям любимец. Две минути по-късно Миралем Пянич се появи в игра на мястото на Аарън Рамзи.

В 72-ата минута пред Биркир Бярнасон се откри добра възможност да обстрелва вратата на Юве, но кълбото прелетя далеч от целта. Секунди по-късно Пянич получи контузия, а на негово място се появи Блес Матюиди.

Три минути по-късно Юве вкара втори гол. Куадрадо и Матюиди комбинираха страхотно и с клиничен завършващ удар колумбийският футболист удвои резултата, отбелязвайки първия си гол в Серия А за сезона.

В 77-ата минута Киелини се завърна в игра, заменяйки Леонардо Бонучи 

Малко по-късно Игуаин вкара гол с глава, но страничният съдия отсъди засада. Секунди по-късно се откри нова възможност пред аржентинеца. Този път обаче не успя да прати топката в мрежата.

До края на срещата Юве продължи да контролира събитията на терена, а Пауло Дибала можеше да вкара втория си гол, но десетката на тима нацели горната греда в 92-ата минута. 

Така Юве събра актив от 57 точки, а "лъвовете" остават на предпоследната позиция с едва 16 пункта.

В останалите двубои по същото време:

Сампдория - Фиронетина    КР 1:5 

Сасуоло - Парма    КР 0:1