Отборите на Ювентус и Сампдория играят при 4:1 в мач от осминафиналите в турнира за Купата на Италия. Автори на попаденията бяха Хуан Куадрадо, Паоло Дибала, Даниеле Ругани и Алваро Мората. За гостите почетното попадение отбеляза Андреа Конти. 

Домакините не подходиха агресивно в началото. Първият изстрел към една от двете врати отправи капитанът на Сампдория Мортен Торсби, но той беше неточен. Кулушевски пропусна добра възможност в 9-ата минута, а "бианконерите" постепенно започнаха да притискат съперника.

В 20-ата минута Де Шилио се озова на добра позиция и стреля, но право в ръцете на Фалконе. В 25-ата поредният опит на Куадрадо се увенча с успех. Той шутира от пряк свободен удар и този път Фалконе не беше достатъчно прецизен в намесата си.

Секунди след гола Юве вкара и втори, дело на Алваро Мората. В зародиша на атаката обаче Рабио извърши нарушение срещу играч на гостите и след намесата на ВАР попадението беше отменено. 

През втората част Ювентус не отслаби хватката. Тимът на Алегри поведе с 2:0 в 52-ата минута с гол на Ругани. Централният защитник отклони топката с глава след центриране на Артур и до голяма степен уби интригата. Сампдория не даваше индикации, че ще се опита да потърси обрат, но въпреки това намали при първата си добра атака в мача. Точен беше привлеченият под наем от Милан Андреа Конти в 63-ата минута.

Още преди гола за гостите в игра за Юве се появиха Джорджо Киелини и Пауло Дибала. Антонио Кандрева и Маноло Габиадини пък трябваше да усилят атаката на Сампдория, но импулсът в представянето на гостите не продължи дълго. В 67-ата минута Фалконе сбърка в стремежа си да подаде на свой съотборник и топката беше избита към Дибала, който хладнокръвно се разписа за 3:1.

В оставащото време "бианконерите" се забавляваха на терена, а добро впечатление остави още едно резерва - Марли Аке. 21-годишният халф дебютира за първия отбор на Юве и веднага успя да спечели дузпа, която Мората безпроблемно реализира.