Ювентус отпразнува седмата си поредна титла в италианската Серия А с протоколна победа от 2:1 над Верона. Мачът от последния 38-ия кръг бе изключително емоционален за шампионите и феновете на "бианконерите", които трябваше да се сбогуват с легендарния си страж Джанлуиджи Буфон. Италианският вратар напуска клуба след 17 години вярна служба и куп трофеи зад гърба си. 

Ciao, Grande Gigi!

Този мач бе последен и Стефан Лихтщайнер, чийто контракт изтича след края на сезона. В самия край на срещата футболистът пропусна да се разпише от наказателен удар.

Иначе за Юве точни бяха Даниеле Ругани в 49-ата и Миралем Пянич три минути по-късно. В 76-ата Алесио Черчи намали на 1:2. Така "черно-белите" завършват сезона с актив от 92 точки, а Верона така или иначе бе изпаднал от елита още преди два кръга.

Двубоят започна сравнително спокойно, като нямаше кой знае какви положения през първия половин час. В 32-ата минута Буфон се наложи да се намеси на два пъти, за да спаси опасни удари на Дъглас Коста и Марио Манджукич. 

В 40-та Пауло Дибала получи отлична възможност да открие резултата. Той копна топката над стража на гостите, но кълбото срещна напречната греда. 

Четири минути по-късно Манджукич не успя да се разпише от няколко метра. 

В крайна сметка двата тима се оттеглиха на полувремето при нулево равенство. Все пак "бианконерите" стигнаха до попадението в началото на втората част. В 49-ата минута Ругани се разписа на празна врата за 1:0, а само три минути по-късно Пянич удвои от пряк свободен удар.

В 62-ата минута Буфон бе сменен, а това предизвика овациите на публиката. Той напусна терена със сълзи на очи. Сълзи личаха в очите и на феновете по трибуните, както и в тези на съпругата му и трите му дечица. “Бианконерите” дори направиха шпалир на легендарния вратар.

След като напусна терена, Буфон се впусна да се сбогува с феновете на Ювентус. Той получи множество прегръдки от верните си почитатели, които запечатаха скъпоценния миг с купища снимки.

В 76-ата минута Верона успя да върне едно попадение, а точен за гостите бе Черчи. В 85-ата пък се наложи намесата на системата ВАР, като в крайна сметка бе отсъдена дузпа в полза на "бианконерите". Лихтщайнер обаче пропусна от "бялата точка". Това бе и последното по-интересно положение в срещата. 

След края на срещата връчиха официално седмата поредна титла на Юве. На "Алианц Стейдиъм" се изля проливен дъжд. Всички футболисти на "Старата госпожа" бяха представени по отделно и получиха аплодисментите на публиката.