Шампионът на Италия Ювентус разгроми с 4:0 като гост Парма в късния съботен двубой от 13-ия кръг на Серия А.

Деян Кулушевски откри в 23-ата минута. Едва 180 секунди по-късно Кристиано Роналдо покачи на 0:2 след изстрел с глава. В 48-ата минута отново CR7 бе точен, правейки резултата класически със 756-ия си гол в кариерата и 33-ти в шампионата през тази календарна година. Алваро Мората оформи крайното 0:4 в 86-ата минута с глава.

По този начин "бианконерите" се изравниха по точки (27) с втория Интер. Милан продължава да е първи с 28. "Дуковете" от своя страна са 15-ти с 12 пункта.

С двете си попадения тази вечер, Кристиано Роналдо вече е начело в голмайсторската листа на калчото с 12 гола. Златан Ибрахимович и Ромелу Лукаку са с по 10. Освен това португалецът вече се е разписвал 81 пъти в 102 срещи с екипа на "старата госпожа" във всички турнири, откакто премина в Юве през лятото на 2018-та.

Кристиано Роналдо

източник: Sofa Score


В първите 15 минути не се стигна до нито едно опасно положение, тъй като двата тима разчитаха на постепени атаки и центрирания.

В 16-ата минута Куцка бе изведен на стрелкова позиция в наказателното поле и потърси близкия ъгъл на Буфон, но легендата на италианския футбол блесна и спаси.

В 23-ата минута Деян Кулушевски изведе "бианконерите" напред. Алекс Сандро подаде по земя от левия фланг, Мората пропусна и шведът засече с левия крак от воле за 0:1.

Само 3 минути по-късно Мората центрира от лявото крило с десния крак към Кристиано Роналдо, който се извиси без никакъв проблем над защитниците и прониза Сепе за 0:2.

В 29-ата минута CR7 опита удар от движение от границите на наказателното поле, но в аут.

В 43-ата минута Роналдо намери Алекс Сандро чрез центриране в пеналтерията, но опитът на бразилеца излетя над вратата.

Броени минути след началото на втората част Кристиано сложи точка на спора. Петкратният носител на Златната топка бе изведен отляво в наказателното поле от Рамзи и с безпощаден диаголен шут оформи класическия резултат с 12-ия си гол в 9 мача в калчото.

Секунди след това Куртич подаде на Куцка в пеналтерията, но Буфон отново показа изящната си класа и котешки рефлекс.

В 80-ата минута Сиприен опита да застраши вратата на шампионите, но изстрелът му профуча над напречната греда.

3 минути по-късно Портанова стреля с десния крак, но ударът му бе в периферията на Сепе.

В 86-ата минута дойде и моментът на Мората. Бернардески видя непокрития в наказателното поле испанец, завъртя топката от левия фланг и я сложи на главата на стрелеца, който от място я прати неспасяемо зад Сепе.

Ювентус

източник: Sofa Score


Парма: Сепе, Якопони (Буси 60'), Осорио, Бруно Алвеш, Галиоло, Ернани, Куртич (Бругман 85'), Куцка (Сиприен 60'), Корнелиус (Инглесе 60'), Сом, Жервиньо (Карамо 45').

Резерви: Коломби, Балог, Карамо, Бругман, Деци, Сиприен, Валенти, Ричи, Брунета, Камара, Буси, Инглесе, Ливерани.

Старши треньор: Фабио Ливерани

 

Ювентус: Буфон, Данило, Де Лихт, Бонучи (Куадрадо 75'), Алекс Сандро, Кулушевски, Маккени (Портанова 75'), Бентанкур, Рамзи (Бернардески 68'), Мората, Роналдо (Киеза 82').

Резерви: Счесни, Пинсолио, Куадрадо, Драгусин, Фработа, Киеза, Рабио, Бернардески, Портанова, Да Граса.

Старши треньор: Андреа Пирло

 

Стадион: "Еньо Тардини"

Главен съдия: Джанпаоло Калварезе