Шампионът Ювентус надделя с категоричното 4:1 при домакинството си на Удинезе в мач от 15-ия рунд на италианската Серия А. По този начин Юве се завърна на победния път след загубата от Фиоретнина, но особено паметен ще остане мачът за Кристиано Роналдо, който по официалните статистики във футбола задмина по голове бразилската легенда Пеле. С двете си попадения в мача Роналдо вече има 758 попадения, докато Пеле остава със 757 в своята богата кариера.

Исторически успех! Кристиано задмина Пеле по голове!

Иначе, на „Алианц Стейдиъм” резултатът бе открит именно от Роналдо в 31-ата минута, а гол на Де Паул в 11-ата бе отменен спорно след решение за игра с ръка след намесата на ВАР. Федерио Киеза удвои актива на Юве в 49-ата минута, а Кристиано вкара своя гол №758 след 70 минути игра. Въпреки че цялостно футболистите на Андреа Пирло бяха по-добрите на терена, трябва да се отбележи, че гостите просто нямаха късмет, тъй като още в самото начало техен гол бе отменен поради игра с ръка при развитието на атаката, а на два пъти удари на футболистите на Удинезе бяха спирани от напречната греда. Все пак те реализираха в последните секунди от мача чрез Зегелар. В самия край на срещата Марвин Зегелаар върна едно попадение за Удинезе, като отборът му на два пъти нацели гредите на Войчех Шчесни, а в третата минута от добавеното време Пауло Дибала оформи крайния резултат в Торино.

Успехът прати Юве на петото място във временното подреждане, като отборът е с актив от 27 точки, десет зад лидера Милан (37). Удинезе, от своя страна, остава 13-и и е с 15 пункта след 14 изиграни мача.


В осмата минута на срещата Ювентус стигна до "златна възможност" за попадение. Тогава топката бе раздадена вдясно, където бе Федерико Киеза. Бившият играч на Фиорентина намери с едно докосване Рамзи, който стреля веднага, ала Мусо с една ръка изби топката встрани. Две по-късно гостите направиха сияйна акция. Родриго Де Паул проби от средата на терена на сериозна скорост и с пас вдясно изведе Кевин Лазаня. Той, от свояс трана, върна успореден пас, който Де Паул отигра по възможно най-добрия начин и поведе тима от Удине напред - 1:0. Все пак след намесата на ВАР стана ясно, че има игра с ръка в хода на атака, след което голът бе отменен.

В 31-ата минута Юве откри резултата. Удинезе сгреши с изпълнението на свой тъч, а Рамзи чукна за Роналдо вляво.Той проби навътре и с кинжален удар матира Мусо - 1:0. Това е гол номер 757 за Кристиано в кариерата му и според най-разпространените статистики, той изравни легендата Пеле по този показател. В ответната атака Удинезе можеше да изравни резултата, но Шчесни се намеси след два удара посока неговата врата.

До края на първата част сериозни опасности нямаше, като отбраната на Удинезе се справяше с набезите на "бианконерите" и двата отбора се прибраха при минимален превес за шампиона на Италия. Втората част стартира блестящо за домакините, като в 49-ата минута Киеза удвои. Това се случи, след като лятното попълнение на Юве бе изведен великолепно вляво от Кристиано Роналдо с външен пас, а Киеза с удар с левия крак направи 2:0 покрай вратаря Мусо.

Само две по-късно домакините вкараха третия си гол. Това се случи, след като Киеза спечели топката в единоборство в средата на терена и изведе Рамзи. Той отправи удар с десния крак, който бе отразен от Мусо, ала Рамзи се изправи и добави, след което вкара трети гол. След намесата на ВАР се видя, че на земята уелсецът си е помогнал с ръка и попадението бе отменено от рефера. В 57-ата минута шампионът от Торино имаше голям късмет, след като удар на Де Паул с глава срещна напречната греда на вратата, пазена от Шчесни.

След 70 минути игра Родриго Бентанкур съобразително открадна топката в средата на теренаи видя вляво Кристиано Роналдо, извеждайки го сам срещу Мусо. С прекрасен удар с левия крак CR7 вкара своя гол №758 в кариерата си. 

Гредите не спряха да правят лоша услуга за гостите, като в 74-ата Форестиери комбинира с Уолъс, а той стреля край Бонучи, но топката отново се отби в напречната греда на вратата на "бианконерите". Три минути преди края на редовното време Дибала опита своя късмет с удар от далечно разстояние, но доста далеч от истината.

В самия край на мача пък Зегелар се оказа на най-подходящото място в наказателното поле на торинци и все пак върна един гол за Удинезе в края на срещата. Удинезе тръгна яростно да вкарва втори гол и само три по-късно регистрира четвърти в своята врата, след като точен бе Пауло Дибала.


FT/ ЮВЕНТУС - УДИНЕЗЕ 4:1

1:0 Кристиано Роналдо (31)

2:0 Федерико Киеза (49)

3:0 Аарън Рамзи (51)

3:1 Марвин Загелаар (90)

4:1 Пауло Дибала (90+3)


Стартовите състави:

Ювентус: Шчесни, Данило, Бонучи, Де Лихт, Алекс Сандро, Маккени, Бентанкур, Рамзи, Киеза, Дибала, Роналдо

Удинезе: Мусо, Майо, Бонифази, Сантос, Ларсен, Де Пол, Уолъс, Перейра, Зегелар, Пусето, Ласаня