Почти сигурният шампион в Италия Ювентус направи още една крачка към осмата поредна титла. Макар да имаха малки главоболия на "Ренато дал'Ара", "бианконерите" се справиха с коравия домакин Болоня и продължават уверения си рейд. 

Резултатът беше 1:0 в полза на победителите, а единственото попадение беше дело на Пауло Дибала. Той се разписа в началото на последната четвъртина на двубоя и това в крайна сметка се оказа напълно достатъчно за трите точки. 

Иначе в началото по-хубавите положения бяха за Болоня. Още в 11-та минута Никола Сансоне можеше да открие със страхотен удар от средна дистанция, но топката мина на няколко сантиметра встрани от вратата. 

Десетина минути по-късно отново Сансоне беше на изгодна позиция, след като навърза защитата на съперника, но ударът му не беше толкова добър, колкото пробива, с което не успя да затрудни сериозно вратаря на съперника. 

И след това "старата госпожа" взе инициативата. В 28-та минута Кристиано Роналдо с глава можеше да се разпише, но топката беше отразена от вратаря. Три минути след това Федерико Бернардески можеше да открие след страхотен пробив, но отново гол нямаше. 

Така почивката дойде при нулево равенство. Интересното е, че в 55-та минута Ибрахима Мбайе от състава на Болоня беше на стрелкова позиция в наказателното поле, но ниският му удар мина агонизиращо близо до вратата. 

В 66-та минута всичко си дойде по местата. Тогава топката беше изчистена лошо от защитник на Болоня и се озова точно на крака на Пауло Дибала на точката на дузпата, а от там той не прощава. Така резултатът стана 1:0. 

До края на мача нямаше положения, или ако трябва да сме точни - в редовното време. Защото в 92-та минута Сансоне можеше да изравни, но ударът му от изгодна позиция беше избит от вратаря и така Юве успя да опази победата. 

След тази развръзка момчетата на Масимилиано Алегри събраха 69 точки и в момента са с 15 повече от най-близкия преследвач Наполи. Болоня пък е в зоната на изпадащите със своите 18 точки и е на три зад Емполи, който е последен над чертата. 

Резултати от ранните неделни мачове в Италия:

Сампдория - Каляри 1:0

Болоня - Ювентус 0:1

Киево - Дженоа 0:0

Сасуоло - СПАЛ 1:1