Отборът на Ювентус победи като гост Каляри с 1:0 в двубой от 20-ия кръг на италианската Серия А.

С попадение на Федерико Бернардески в 74-ата минута Юве стигна до шестата си поредна победа във всички турнири и вече 11 мача няма поражение.

Ювентус натрупа 50 точки на второто място във временното класиране и продължава преследването на лидера Наполи, който е с 51.

Тимът на Каляри пък е 16-и във временното подреждане в Серия А с 20 точки. Каляри е допуснал 12 загуби в 20-те си изиграни двубоя до момента.

Още в 9-ата минута гостите от Торино можеха да открият, но Пауло Дибала удари греда. Федерико Бернардески пропусна нова обещаваща възможност в 18-ата минута, след като отново гредата спаси Каляри.

Мехди Бенатиа вкара топката във вратата на домакините в 23-ата минута, но попадението не бе зачетено заради засада.

Четири минути по-късно обаче Каляри можеше да ликува при изстрела с глава на Леонардо Паволети, но стражът на Юве Войчех Счесни се намеси навреме.

Малко преди почивката Диего Фариас овладя на добра позиция и стреля, но също пропусна.

В началото на второто полувреме Пауло Дибала получи травма и бе сменен, като има съмнения за скъсан мускул.

Ювентус продължи с опитите да вземе аванс и в 60-ата минута Миралем Пянич пробва силен удар от средно разстояние, който обаче бе неточен.

В 74-ата минута дойде моментът на Бернардескиу който бе намерен чудесно от Дъглас Коста и не сгреши за 1:0 в полза на гостите. Футболистите на Каляри протестираха, че по време на атаката Паволети лежеше на терена, но играта не бе спряна.

Войчех Счесни пък спаси вратата си в 90-ата минута след изстрел на Леонардо Паволети и така трите точки отидоха в актива на Юве.