Хегемонът в Италия в последните години Ювентус беше на крачка от нечуван гаф. В домакинството си на новака Беневенто, който на всичкото отгоре нямаше спечелена точка, "старата госпожа" надделя с 2:1, но след като изоставаше близо час с 0:1. 

Всичко обаче си дойде по местата с два бързи гола на Гонсало Игуаин и Хуан Куадрадо, а това беше напълно достатъчно да бъде пречупен скромният съперник, който така и не намери съпротивителни сили. 

Мачът очаквано започна под диктовката на "бианконерите", но те редуваха пропуск след пропуск. Алекс Сандро и Клаудио Маркизио пропиляха няколко шанса, а в 16-та минута Дъглас Коста тресна и греда. 

И малко по-късно неконцентрираната игра пред гола на Юве беше наказана. В 19-та минута Беневенто получи право да изпълни пряк свободен удар на 20 метра от вратата, Амато Чичирети завъртя перфектно топката покрай стената и Войчех Шчесни остана като препариран - 1:0 за гостите и шок за публиката. 

Последва мощен натиск пред вратата на новаците. Само до почивката Пауло Дибала на два пъти и Гонсало Игуаин имаха невероятни възможности да се разпишат, но ударите им по някакъв начин бяха спасявани от вратаря Алберто Бриньоли. 

В крайна сметка почивката дойде с гол аванс за Беневенто. Кой ли можеше да очаква това?! Втората част започна със същия натиск и този път вече защитата на гостите удържа само до 57-та минута. 

Тогава след поредната страхотна атака по десния фланг последва центриране към далечната греда, където Блез Матюиди свали с глава за Гонсало Игуаин около точката на дузпата. Аржентинецът не се забави и със страхотно воле прониза мрежата за 1:1. 

Всичко за Беневенто приключи бързо след това. В 66-та минута, малко след като преди това беше пропилял страхотна възможност, Хуан Куадрадо сътвори пълния обрат. Тогава Алекс Сандро центрира страхотно отляво в наказателното поле към далечната греда, колумбиецът беше изпуснат и с глава преодоля вратаря за втори път. 

В крайна сметка това се оказа и последният гол в мача, а до края Юве спокойно удържа преднината си и изпусна няколко интересни ситуации дори да я направи по-голяма. Но това не беше нужно на "старата госпожа" и в крайна сметка трите точки останаха в Торино. 

След този развой "бианконерите" се доближиха само на точка на върха, възползвайки се по перфектен начин от грешната стъпка на лидера Наполи, завършил 0:0 в гостуването на Киево. Беневенто пък остава без актив и с 12-а поредна загуба от старта на сезона.