Ювентус не се затрудни и спечели гостуването си на Дженоа с 3:1. Двубоят бе съпътстван от красиви попадения и отлични намеси на вратаря на домакините. След нулево първо полувреме, "бианконерите" откриха чрез Пауло Дибала. Второто попадение бе дело на Кристиано Роналдо, а Дъглас Коста направи резултата класически в 73-ата минута. Голът за "грифоните" бе дело на Андреа Пинамонти. С успеха си Ювентус отново дръпна в класирането на Лацио с четири точки и надпреварата между двата тима продължава.

В 5-ата минута Пауло Дибала стреля от границата на наказателното поле, но след рикошет в защитник топката мина встрани от вратата.

В 12-ата минута дойде и първата реална голова опасност. Федерико Бернардески стреля от дистанция, при което Матия Перин трябваше да се намесва решително.

Вратарят на "грифоните" трябваше да прави ново важно спасяване две минути по-късно след мощен удар на Роналдо. Почти по идентичен начин португалецът стреля и в 16-ата минута, но този път Перин доста по-лесно улови топката в ръцете си.

Натискът на гостите се засили и в 28-ата минута Бернардески проби на скорост и стреля от малък ъгъл, но отново вратарят бе заел добра позиция и улови. В 35-ата минута  Адриен Рабио бе намерен в близост до вратата и стреля с глава, но отново в ръцете на стража.

Три минути преди края на първата част Роналдо се освободи в пеналта и стреля от малк ъгъл, но отново Перин с решителна намеса отказа гостите.

Ювентус все пак откри резултата в началото на второто полувреме. В 50-ата минута Пауло Дибала получи пред наказателното поле, финтира защитник, освободи си пространство и с удар по земя порази вратата за 0:1.

В 54-ата минута Бернардески можеше да удвои. Той получи отлично центриране от Хуан Куадрадо и стреля с глава, но на сантиметри от гредата.

Две по-късно резултатът бе удвоен. Кристиано Роналдо получи топката в средата на терена, напредна необезпокояван и с мощен шут вкара за 0:2.

В 73-ата минута Дъглас Коста вкара трети гол за гостите. Бразилецът получи на ъгъла на наказателното поле и с елегантен изстрел по диагонала прати кълбото неспасяемо във вратата.

В 77-ата минута Дженоа намали резултата. Пинамонти бе изпуснат в наказателното поле, овладя топката и от труден ъгъл успя да прати кълбото в мрежата за 1:3.

В 89-ата минута и влезлият като резерва Гонсало Игуаин тества Перин с далечен изстрел, но вратарят отново бе заел добра позиция и спаси.

Следващият кръг изправя Ювентус срещу градския съперник Торино, докато Дженоа ще гостува на Удинезе.