Отборът на Беневенто успя да спре шампиона Ювентус в мач от 9-ия кръг на италианската Серия А. Срещата завърши наравно при резултат 1:1, като Алваро Мората откри резултата в 21-ата, а в добавеното време на първата част Гаетано Летиция донесе точката за домакините.

"Биаконерите" доминираха в голям процент от времето, като съдадоха редица положения, които така или иначе не успяха да оползотворят. "Вещиците" също имаха своите ситуации, като при една от тях успяха да се възползват, а това им донесе и точка от този мач. Възпитаниците на Андреа Пирло остават непобедени, но вече имат цеи 5 равенства и остават на петата позиция със 17 точки, като изостават с три от лидера Милан, който обаче е с мач по-малко. Момчетата на Филипо Индзаги пък са 12-и с 10 пункта. 


Срещата с натиск на домакините, които показаха добра острота в атаките си и на няколко пъти стигнаха до ситуации пред Войчех Шчесни. При едно центриране Хуан Куадрадо замалко да си вкара автогол, след като опита да върне с гърди за своя вратар, който обаче не беше на своята голлиния, но успя да се върне навреме, за да улови. 

В 10-ата минута играта бе спряна, за да бъде оказана почит към напусналия този свят Диего Марадона. 

В 13-ата минута Джанлука Лападула успя да зачесе с глава топката след центриране от ъглов удар, но стреля над вратата. 

Ювентус обаче се съвзе и тръгна в нападание и с първия си точен удар откри резултата в 21-ата минута. Федерико Киеза отправи брилянтен пас от над 50 метра, който изведе Алваро Мората отляво в наказателното поле. Нападателят овладя добре, освободи си място за стрелба и намери далечния ъгъл на вратаря Лоренцо Монтипо - 0:1.

Само късмета спаси домакините от това да изостават с два гола пет минути по-късно. Чудесна комбинация между Мората, Аарън Рамзи и Пауло Дибала изведе аржентинеца на стрелкова позиция, но изстрелът на капитана на Юве премина на сантиметри от дясната греда на Монтипо.

В 31-ата минута Рамзи стреля в наказателното поле след подаване отляво, но стражът на домакините парира с тяло. 

Малко след това "вещиците" можеха да изравнят, след като Гаетано Летиция центрира отляво в наказателното поле, където Лападула засече с глава, но топката премина на сантиметри от лявата греда на "замръзналия" на едно място Шчесни.  

В края на полувремето Дибала стреля от пряк свободен удар, но над вратата на домакините.

Това обаче не беше всичко за първата част. Първо Паскуале Счиатарела излъга с един финт двама играчи на Юве и отправи отличен удар, който обаче бе спасен с класа от Шчесни в корнер. След неговото изпълнение домакините разиграха късо. Отново Счиатарела беше в центъра на събитията, като опита подаване в наказателното поле. Артур не успя да изчисти по най-добрия начин, а топката попадна на крака на десния бек Гаетано Летиция, който от воле намери по чудесен начин далечния ъгъл на Шчесни, като тя се отби в гредата и влезе - 1:1.  

В началото на втората част Джанлука Импрота стреля по земя, който излезе в аут.

В 51-ата Мората направи огромен пропуск, след като ударът му с глава отблизо мина покрай опразнената врата. 

В следващите минути темпото на игра спадна, като Ювентус продължаваше да бъде по-активния тим, но до някакви опасности не се стигаше. 

Малко след час игра отново испанецът пробва изстрел, но неточно. След това терена се появиха Родриго Бентанкур, Деян Кулушевски и Федерик Бернардески, които замениха Артур, Аарън Рамзи и Федерико Киеза.  

До края на двубоя Ювентус натисна в търсене на победно попадение.

В 86-ата Дибала стреля по земя от добра позиция, но Монтипо успя да избие в корнер.

В добавеното време насрещата резервата Деян Кулушевски стреля след изпълнение на фаул, но без проблеми за вратаря. 

Резултатът се запази такъв до самия край на двубоя, а след последния съдийски сигнал на Мората му бе показан червен картон заради реплики към съдията. 


FT  БЕНЕВЕНТО – ЮВЕНТУС 1:1

0:1 Алваро Мората 21'

1:1 Гаетано Летиция 45+3'

Червен картон: Алваро Мората (след края на двубоя)

Стартови състави на двата отбора:

БЕНЕВЕНТО (4-3-2-1): 1. Лоренцо Монтипо – 3. Гаетано Летиция, 15. Камил Глик, 5. Лука Калдирола, 93. Федерико Барба – 56. Пьорпарим Хетемай, 28. Паскуале Шиатарела, 29.Артур Лонита – 16. Рикардо Импрота, 17. Джанлука Капрари – 9. Джанлука Лападула

Старши треньор: Филипо Индзаги

ЮВЕНТУС (4-4-2): 1. Войчех Шчесни – 38. Джанлука Фработа, 4. Матайс де Лихт, 13. Данило, 16. Хуан Куадрадо – 8. Аарън Рамзи, 25. Адриен Рабио, 5. Артур, 22. Федерико Киеза – 9. Алваро Мората, 10. Пауло Дибала (к)   

Старши треньор: Андреа Пирло

Главен съдия: Фабрицио Паска, Италия

Стадион: „Стадио Сиро Вигорито“, Беневенто, Италия