Отборът на Ювентус разгроми като гост Удинезе с 6:2 в мач от 9-ия кръг на Серия А. След два мача без успех в първенството, Юве взе важни три точки и вече е с 22 точки на третата позиция във временното класиране.

Удинезе пък инкасира втора поредна загуба, като държи 15-ата позиция в Серия А с едва 6 точки в актива си.

Сами Кедира се отличи с хеттрик при победата на „Старата госпожа”.

Първи напред в резултата излязоха домакините, като в 8-ата минута Стипе Перица откри за 1:0. Хърватинът вкара с чудесен удар, преодолявайки Джиджи Буфон.

Юве изравни с автогол на бразилеца Самир, който изчисти топката в собствената си врата в 14-ата минута. Само 6 по-късно Сами Кедира даде аванс на гостите за 2:1. В 20-ата минута Кедира засече подаване от Хуан Куадрадо и реализира.

Ювентус остана с човек по-малко в 26-ата минута, когато Марио Манджукич получи последователно два жълти картона и съответно червен заради необузданото си поведение.

Буфон отрази хубав удар на Якуб Янкто в 35-ата минута. В 47-ата бразилецът Данило обаче успя да изравни за 2:2.

Гостите пак поведоха в 52-ата минута с гол на Даниеле Ругани за 3:2. Въпреки че бяха с човек по-малко в голяма част от мача, футболистите на Ювентус не изпуснаха контрола върху мача. Последваха нови два гола на Сами Кедира – в 59-ата и 87-ата минута, когато той покачи на 5:2.

Крайното 6:2 оформи Миралем Пянич в 90-ата минута.