Поредна трудна победа извоюва шампионът на Италия Ювентус. "Старата госпожа" надделя с 2:1 над Болоня в Торино, но в последните секунди се наложи великият Джиджи Буфон да показва класата си и да опазва трите точки с намесата си. А отборът на Синиша Михайлович тресна и греда в продължението. 

Иначе Кристиано Роналдо откри резултата още в началото на двубоя с четвъртия си гол за сезона, но малко по-късно Данило успя да изравни. Малко след подновяването на играта Миралем Пянич възстанови преднината на "бианконерите", след което последваха куп пропуски пред вратата на гостите. За да се стигне до драматичните последни минути и спасителните намеси на 41-годишния Буфон. 

Мачът започна с очакван натиск на "черно-белите", като Сами Кедира, Адриен Рабио, Гонсало Игуаин и Федерико Бернардески пропиляха изгодни положения. Но логичното се случи в 19-та минута, когато Кристиано Роналдо получи страхотна топка в полето на Болоня и напредна в наказателното поле и макар да стреля от малък ъгъл, топката мина под ръцете на вратаря и се оплете в мрежата за 1:0. 

Но последва светкавичен отговор от гостите. В 26-та минута Ибрахима Мбайе намери Данило в наказателното поле и той с прекрасен удар от воле прати топката точно до гредата с фалцово изпълнение и направи безпомощен Джиджи Буфон - 1:1. 

Болоня можеше да сътвори невероятен обрат още в 31-та минута. Тогава Рикардо Орсолини стреля перфектно от пряк свободен удар, но топката мина буквално на няколко сантиметра над гредата. От подобно положение в 41-та минута Миралем Пянич пък пропусна да се разпише за Юве и така почивката дойде при равен резултат. 

Малко след подновяването на играта обаче нещата си дойдоха по местата. Миралем Пянич получи една топка в наказателното поле и с перфектен удар по земята препарира вратаря за 2:1. А след това се заредиха куп пропуски пред вратата на гостите. 

Сами Кедира, Гонсало Игуаин на няколко пъти, Кристиано Роналдо и Миралем Пянич се скъсаха да пропускат и пропиляха куп възможности да решат всичко предсрочно. Роналдо също изпусна страхотно положение в 81-та минута и така се стигна до драматичния завършек на срещата. 

В 92-та минута играчите на Болоня поискаха дузпа за задържане на техен играч в наказателното поле, но реферът не посочи бялата точка. В последната минута на продължението обаче дойде и истинската драма. 

Тогава първо Федерико Сантандер засече перфектно центриране от пряк свободен удар и с мощното си изпълнение с глава щеше да счупи напречната греда. Топката обаче стигна пак до него за добавката, като я насочи добре под гредата, но Джиджи Буфон показа магичната си класа и спаси сигурен гол. 

Така Юве събра 22 точки след 8 мача и продължава да е еднолично на върха. Болоня остава с 9 точки и е само с три над чертата а изпадащите.