Сампдория нанесе втора загуба на Ювентус от началото на сезона, след като спечели с 3:2 домакинството си на стадион „Луиджи Ферарис“ от 13-ия кръг на Серия А. По този начин „бианконерите“ се отдалечиха на четири точки от лидера Наполи. Сампдория постигна шеста поредна домакинска победа.

Ювентус започна активно мача и още във 2-та минута Гонсало Игуаин отправи опасен удар, но топката премина на сантиметри встрани от десния стълб на вратата на Емилиано Вивиано.

Гол на Гонсало Игуаин не бе зачетен в 27-та минута заради засада.

Хуан Куадрадо направи невероятен пропуск в 32-та минута, когато бе изведен сам срещу Емилиано Вивиано, но вратарят успя да спаси удара на колумбийския футболист.

Гонсало Игуаин направи нов пропуск в 51-та минута, когато след центриране в наказателното поле на Сампдория той стреля с глава, но над напречната греда.

Сампдория поведе в резултата в 52-та минута, когато Куалярела центрира в наказателното поле на Ювентус, където Бернардески не успя да изчисти добре топката. Дуван Сапата спечели единоборството с Лихщайнер и с глава вкара топката във вратата на Войчех Шчесни.

Сампдория пропусна да удвои своята преднина в 56-та минута. Куалярела с отличен извеждащ пас намери Дуван Сапата, който излезе сам срещу Войчех Шчесни, но вратарят успя да спаси удара на нападателя.

Ювентус можеше да изравни резултата в 63-та минута, когато Хуан Куадрадо подаде към Марио Манджукич в наказателното поле на Сампдория, но хърватинът не успя да нанесе добър завършващ удар, а застъпи топката.

Ювентус организира отлична контраатака в 69-та минута, когато Гонсало Игуаин напредна, след което подаде към Хуан Куадрадо, но той не успя да засече топката.

Сампдория удвои своята преднина в 71-та минута, когато Гастон Рамирес подаде към Лукас Торейра, който с удар от границата на наказателното поле на Ювентус вкара топката в долния десен ъгъл на вратата на Войчех Шчесни.

Сампдория вкара трети гол в 79-та минута, когато Лукас Торейра центрира в наказателното поле на Ювентус, където Куалярела бе изпуснат и подаде към Джанмарко Ферари, който отблизо не пропусна да вкара в опразнената врата на Войчех Шчесни.

Дъглас Коста направи отличен пробив в 82-та минута, когато преодоля няколко играчи на Сампдория и излезе сам срещу Вивиано, но вратарят спаси удара му.

Съдията Гуида свири дузпа за Ювентус в 90-та минута за нарушение на Иван Стринич срещу Дъглас Коста. Хърватинът изрита бразилския футболист в наказателното поле на Сампдория. Наказателният удар бе реализиран от Гонсало Игуаин.

Сампдория бе близо до реализирането на четвърти гол във втората минута на добавеното време на срещата. Пред Капрари се откри възможности и той стреля от малък ъгъл, но Шчесни спаси. След това топката стигна до Линети, но ударът му не бе точен.

Ювентус намери сили да вкара втори гол в четвъртата минута на добавеното време, когато Пауло Дибала с премерен удар изпрати топката в левия ъгъл на Вивиано.

Ювентус е с 31 точки, а Наполи е лидер с 35 точки. Сампдория е шести с 26 точки, но и мач по-малко от петия Лацио, който е с 28 точки. 

Резултатите в останалите мачове от деня:

Беневенто - Сасуоло 1:2

СПАЛ - Фиорентина 1:1

Торино - Киево 1:1

Удинезе - Каляри 0:1