Ювентус започна с класическа победа с 3:0 срещу Каляри защитата на титлата в Серия А.

Двубоят започна с минута мълчание в памет на жертвите на атентата в Барселона. 

Блез Матюиди и Дъглас Коста дебютираха официално за „бианконерите“, след като се появиха в игра през второто полувреме.

Ювентус имаше надмощие от самото начало на мача. „Бианконерите“ можеха да поведат още в 3-та минута, когато Миралем Пянич стреля от фаул, но топката се спря в левия стълб на вратата на Алесио Краньо.

Ювентус поведе в резултата в 12-та минута, когато Щефан Лихтщайнер центрира в наказателното поле на Каляри, където Марио Манджукич засече топката и я изпрати в долния десен ъгъл на вратата на Краньо.

Съдията Фабио Мареска свири дузпа за Каляри в 38-та минута за нарушение на Джорджо Киелини в наказателното поле на Ювентус.

Диего Фариас изпълни наказателния удар, но Джанлуиджи Буфон спаси.

Ювентус удвои своята преднина в добавеното време на първата част. Хуан Куадрадо подаде към Миралем Пянич. Босненецът пусна феноменален пас към Пауло Дибала зад отбраната на Каляри. Аржентинският нападател излезе сам срещу Краньо и не пропусна да вкара.

Пауло Дибала демонстрира своя технически арсенал в 47-та минута. Той нанесе хубав удар, но топката се спря в напречната греда.

Ювентус реализира трети гол в 66-та минута, когато Алекс Сандро подаде към Гонсало Игуаин, който с премерен удар изпрати топката в долния ляв ъгъл на вратата на Краньо.

Блез Матюиди влезе в игра в 71-та минута на мястото на Гонсало Игуаин, а Дъглас Коста смени Хуан Куадрадо в 74-та минута.

По този начин Ювентус стартира с перфектен успех защитата на титлата в Серия А.