Ювентус претърпя първо поражение от началото на сезона в италианското първенство, след като отстъпи с 1:2 при домакинството си на Лацио от осмия кръг на Серия А. В герой за „римските орли“ се превърна Чиро Имобиле, който донесе крайния успех за отбора с двете си попадения в началото на второто полувреме.

Ювентус поведе в 24-та минута, когато Сами Кедира отправи далечен удар, който бе спасен от Стракоша, но при добавката Дъглас Коста не остави никакви шансове на вратаря на гостите е вкара за 1:0.

Сами Кедира отправи опасен удар в 36-та минута, но Стракоша плонжира и успя да избие топката в корнер.

Стракоша бе на път да допусне много груба грешка в 37-та минута, когато се опита да избие топката, а тя рикошира в Гонсало Игуаин и след това се спря в гредата.

Лацио успя да изравни резултата в 47-та минута, когато Луис Алберто пусна отличен пас към Чиро Имобиле, който изскочи сам срещу Джанлуиджи Буфон и не пропусна да вкара.

Ювентус бързо можеше да си върне аванса в 49-та минута, когато Гонсало Игуаин излезе сам срещу Стракоша и стреля, но вратарят на Лацио успя да избие топката с крака.

Съдията Мадзолени свири дузпа за Лацио в 52-та минута, когато Чиро Имобиле изскочи сам срещу Буфон и бе съборен от вратаря на Ювентус. Именно Имобиле реализира наказателния удар в 54-та минута и направи резултата 2:1 в полза на Лацио.

Пред Лацио се откри нова много добра възможност в 68-та минута, но ударът на Милинкович-Савич бе слаб и не представляваше трудности за Буфон.

Блез Матюиди изпусна отлична възможност за Ювентус в 71-та минута, но ударът му бе блокиран.  

Ювентус направи много сериозен пропуск в 78-та минута, когато ударът на Куадуо Асамоа бе отразен от Стракоша.

Ювентус бе много близо до това да реализира изравнителния гол в срещата в първата минута на добавеното време на мача, когато Матюиди подаде към Пауло Дибала, а той стреля от границата на наказателното поле на Лацио, но топката срещна левия стълб на вратата на Стракоша.

Лацио можеше да вкара трети гол в третата минута на добавеното време, когато Филипе Кайседо бе изведен сам срещу Буфон, но вратарят успя да спаси.

Дълбоко в добавеното време на срещата Мадзолени отсъди дузпа за Ювентус, след като използва видео арбитража. След като преразгледа ситуацията арбитърът назначи дузпа и жълт картон за нарушението на Патрик срещу Федерико Бернардески. Наказателният удар бе изпълнен от Пауло Дибала, но Стракоша успя да спаси.

По този начин Ювентус претърпя първа загуба на своя стадион от 2015 година насам. Лацио записа първа победа над Ювентус от 2003 година и първи успех в Торино от 2002 година.

Ювентус и Лацио имат по 19 точки и се намират на трето и четвърто място в класирането на Серия А.