С гол на Кристиано Роналдо Ювентус завоюва Суперкупата на Италия насред  стадион "Крал Абдула" в Саудитска Арабия. Победата с 1:0 над Милан може и да беше минимална, но не и превъзходството на "бианконерите" в Джида. Това беше 8-а Суперкупа във витрината на "старата госпожа". В лагера на Милан пък останаха с две сериозни претенции спрямо решенията на главния съдия Лука Банти.

Португалската суперзвезда на Юве се разписа след марков изстрел с глава малко след час игра. "Росонерите" в същото време протестираха за ситуацията, при която Франк Кесие беше изгонен с директен червен картон, при която систезамата за видеоарбитраж (ВАР) влезе в употреба. В края на мача Банти пък отказа да преразгледа положението, където Емре Джан се хвърли върху гърба на Андреа Конти.

Още в самото начало Юве наложи териториален натиск и Дъглас Коста изпрати страховит шут от дистанция. Малко по-късно, в 17-ата минута, Жоао Кансело също опита късмета си с изстрел от извън наказателното поле, който почти облиза напречната греда зад Джанлуиджи Донарума. В другия на край полето Войчех Шчесни имаше малко робата, но можеше сам да си навлече неприятности, когато не прецени добре едно центриране от корнер на Саму Кастийехо.

В 34-ата минута Блес Матюиди за миг помисли, че е открил резултата. Французинът оползотвори добър извеждащ пас и останал очи в очи с вратаря, го преодоля с премерен шут. Засадата обаче не беше подлежеше на съмнение и резултатът остана 0:0.

След почивката натискът на Ювентус стана много по-осезаем, а Милан го провокира с голова ситуация пред Шчесни. В 48-ата минута Патрик Кутроне се оказа на точното място при едно грандиозно разбъркване в пеналта, при което Пянич не прецени добре топката и я подари на италианеца. Юношата на "росонерите" шутира мощно в напречната греда.

Чак в 59-ата минута Ювентус стигна до първия си точен шут в срещата, като Кристиано Роналдо подмина Давиде Калабрия отляво по атаката и шутира с пълна сила към близкия горен ъгъл. Донарума беше на мястото си и спаси.

Това беше предупреждението, тъй като мигове по-късно португалецът нанесе своя удар. Той избегна засадата, за да нанесе много прецизен изстрел с глава по топката, която Миралем Пянич изпрати много точно. Рикардо Родригес беше човекът, който покри засадата, а Алесио Романьоли като че ли можеше да стори повече, за да пресече асистенцията - 1:0.

Седем минути по-късно Дибала бутна топката в мрежата след двойно подаване с Матюиди, но още при комбинацията французинът беше изпаднал в засада.

В 73-ата минута дойде и спорният миг с изгонването на Франк Кесие. Халфът на Милан стъпи върху глезена на Емре Джан и първоначално реферът Банти се задоволи само с жълт картон. Впоследствие явно получи сигнал и разгледа ситуацията с ВАР, което промени отсъждането му и Милан остана с 10 души на терена.

Към края на мача дойде и ситуацията, при която Джан влезе в противоположната роля. Германецът остави впечатлението, че прави нарушение срещу Андреа Конти във вратарското поле, но Банти с категоричен жест показа, че няма да даде дузпа в полза на Милан.

Конкистадорът Кристиано вече с 26 трофея в 4 държави