Лацио победи с 2:0 като гост Монца в мач от 28-ия кръг на Серия А. Българският национал Валентин Антов влезе като резерва за домакините. Той се появи в игра в 59-ата минута на мястото на Марлон, но не успя да помогне на своя тим да избегне поражението. 

"Орлите" стигнаха до гол с първия си точен удар в мача. В 13-ата минута Матия Дзакани проби отляво и пусна пас в наказателното поле. Топката не беше изчистена добре от защитата на Монца, като се озова в Педро Родригес, който насочи за 0:1. 

В 56-ата минута Сергей Милинкович-Савич се разписа след страхотно изпълнение на пряк свободен удар за 0:2. Малко след това в игра се появи и Антов. До края на мача домакините можеше да върнат едно попадение чрез Стефано Сенси, но ударът на халфа не попадна в целта. 

След този успех Лацио събра 55 точки и се утвърди на второто място във временното класиране. Монца е 13-и с 34 точки. 

В другия следобеден мач днес борещите се за оцеляване Специя и Салернитана завършиха 1:1. Тимът от Салерно излезе напред в резултата, след като Матия Калдара си вкара автогол в 43-ата минута. Домакините изравниха в 70-ата минута с гол на Елдер Шомуродов. 

За Салернитана това беше четвърто поредно равенство. Отборът заема 15-о място с 28 точки. Специя е с три по-малко.