Ювентус постигна минимална победа с 1:0 над Емполи в мача от 29-ия кръг на Серия А. Единственият гол в срещата бе дело на 19-годишния Мойс Кийн, който се появи като резерва през второто полувреме и се разписа.

Срещата пропусна голямата звезда на „бианконерите“ Кристиано Роналдо. Нападателят лекува травма, която получи по време на евроквалификациите с Португалия.

Юве записа 25-ата победа от началото на сезона и с актив от 78 точки е на върха в класирането. „Старата госпожа“ е на 18 пункта пред втория Наполи, който е и с мач по-малко. Емполи е 17-ти с 25, като е само на точка над зоната на изпадащите.

Първото полувреме на „Ювентус стейдиъм“ бе сравнително скучно, без много положения и пред двете врати. Гостите първи погледнаха към вратата на съперника, като в 23-ата минута Раде Крунич стреля от границата на наказателното поле, но топката прелетя покрай вратата.

След половин час игра Марио Манджукич се извиси над всички при едно центриране и отклони, но вратарят Бартоломей Дронговски показа отличен рефлекс и спаси.

След почивката момчетата на Масимилиано Алегри вдигнаха оборотите, а това доведе до резултат в 72-ата минута. Марио Манджукич получи пас през центъра, като овладя много добре на границата на пеналта. Той комбинира с появилия се на мястото на Блес Матюиди младок Мойс Кийн, който си поведе много добре и с безпощаден удар направи 1:0.

Пред младия Кийн се разкри още една добра възможност в 79-ата минута. Той излезе на стрелкова позиция, но ударът му по земя насочен към левия ъгъл, бе спасен от стража.

Миралем Пянич бе близо до попадение в 84-ата минута. Халфът изпълни фаул от опасна позиция, но прати топката малко над напречната греда.

В следващия кръг Ювенус гостува на Каляри, а Емполи е домакин на Наполи.