В двубой от 25-ия кръг на Серия А Ювентус победи Специя с 3:0 след попадения на Мората в 62-ата минута, Киеза в 72-ата минута и Роналдо в 89-ата минута. Португалецът нацели и гредата през първата част. Нападателят на Специя Андрей Гълъбинов влезе като резерва в 72-ата минута, но ще се запомни с пропусната дузпа в края на двубоя, която беше спасена от Шчесни. След този успех "старата госпожа" е на 3-ото място с актив от 49 точки, а Специа е на 16-ото място с 25 точки.

Гостите от Специя създадоха интересна ситуация и възможност за попадение в 8-ата минута, но Маджоре стреля встрани от вратата. Две минути по-късно Киеза прати топката във вратата на Проведел, но попадение нямаше заради засада.

В 15-ата минута отново Киеза излезе на голова позиция, но диагоналният му удар мина встрани от вратата. Седем минути по-късно Роналдо се оказа на голова позиция, но бранителите на гостите се справиха със ситуацията. В следващите минути домакините упражниха сериозен натиск към вратата на съперника, но гол не падаше. В 42-ата минута отличен диагонален удар Роналдо нацели страничната греда. В следващата минута Киеза беше на голова ситуация в наказателното поле на съперника, но отново гостите оцеляха.
 

Статистиката от Ювентус - Специя

източник: Sofa Score

Ювентус отново прати топката в мрежата в 62-ата минута, когато резервите Бернардески и Мората комбинираха помежду си, а след като ситуацията беше разгледана и с ВАР попадението беше потвърдено. Десет минути по-късно Киеза направи резултата 2:0. Първоначалният удар на играча на "бианконерите" беше спасен от Проведел, но беше безпомощен при добавката.

Веднага след това Андрей Гълъбинов се появи в игра за гостите, за да освежи играта в нападение.

В 78-ата минута Кристиано Роналдо изпълни перфектно пряк свободен удар, но Проведел не позволи топката да попадне във вратата.

До края на двубоя Кристиано Роналдо също намери път към мрежата като в 89-ата минута прониза Проведел, за да направи резултата 3:0. В добавеното време на мача Гълъбинов падна в наказателното поле на съперника, но съдията не отсъди дузпа. В добавеното време след преглед с ВАР съдията отсъди дузпа за Специя за нарушение на Демирал срещу Джаси, но Гълъбинов пропусна от бялата точка.

Ювентус - Специя 3:0
голмайстори: 1:0 Мората (62), 2:0 Киеза (72), 3:0 Роналдо (89)

Ето и съставите на двата отбора: 

Ювентус: Шчесни, Данило, Демирал, Фработа (61-Бернардески), Сандро, Киеза (72-Рамзи), Бентанкур, Рабио, МакКени (61-Мората), Кулушевски (88- Ди Пардо), Роналдо

Специя: Проведел, Виняли, Терзи, Ертич, Маркица (86-Бастони), Сена (86-Агуме), Естевес, Маджоре (72-Акампора), Джаси, Нзола (72-Гълъбинов), Фариас (73-Верде)