Ювентус победи с 4:1 срещу Торино в мач от 30-ия кръг на Серия А. Дибала (3), Куадрадо (29), Роналдо (61)  и автогол на Кофи Джиджи (87) донесоха трите точки на "бианконерите". Андреа Белоти се разписа за "биковете" от дузпа дълбоко в добавеното време на първото полувреме.

Дербито на Торино ще остане завинаги в историята на италианския футбол. Двубоят 648-и за Джанлуиджи Буфон в елита и така легендарният вратар изпревари легендата на Милан Паоло Малдини във вечната ранглиста.

Още в 3-ата минута Пауло Дибала откри резултата. Аржентинецът демонстрира превъзходния си дрибъл между защтниците на гостите и с шут от наказателното поле не остави шансове на Салваторе Сиригу. 

Ентусиазирани от ранното попадение, "бианконерите" продължиха да атакуват и Родриго Бентанкур пропусна да удвои в 12-ата минута от удобна позиция. Минута по-късно  Данило пропиля още една възможност. Той отправи хубав удар от движение, но Сиригу спаси.

Едва в 15-ата минута Торино създаде напрежение пред вратата на Буфон. Симоне Верди пусна тънък пас в наказателното поле към Алехандро Беренгер, но той не успя да достигне топката.

Кристиано Роналдо напомни за класата си в 18-ата минута, след като преодоля защитник в наказателното поле и шутира под напречната греда, но Сиригу отново показа майсторство и не позволи топката да влезе за втори път зад гърба му.

И стражът на "биковете" бе безпомощен в 29-ата минута, когато Кристиано Роналдо събра двама защитници около себе си и сервира топката на Хуан Куадрадо в наказателното поле. Колумбиецът също показа техника преди да направи 2:0 с премерен удар в далечния ъгъл.

Рекордьорът Буфон влезе във фокуса на вниманието в 32-ата минута, спасявайки опаден удар на Симоне Верди.

В добавеното време на първата част шут на Верди бе спрян с тяло от Матайс де Лихт, след което топка се удари в ръката му. След консултация с ВАР съдията Мареска посочи бялата точка. Дузпата бе превърната в гол от Андреа Белоти, който не остави шансове на Буфон.
 
Второто полувреме започна с по-активна игра на Торино и още в 51-ата минута топката се озова зад гърба на Буфон, но голът не бе зачетен заради засада.
 
10 минути по-късно фирмено изпълнение на Кристиано Роналдо от пряк свободен удар матира Сиригу за трети път. Португалецът завъртя топката над стената и я прати неспасяемо под гредата. Любопитен факт е, че това е първи гол на Роналдо от фаул с екипа на Ювентус.
 
Голът внесе нов импулс в играта на Ювентус и в 67-ата минута Пауло Дибала отправи стархотен удар в десния ъгъл, но той беше брилянтно спасен от Салваторе Сиригу.

ЮВЕНТУС - ТОРИНО 4:1

Голмайстори: 1:0 Дибала (3), 2:0 Куадрадо (29), 2:1 Белоти (45+4-дузпа), 3 1 Роналдо (61), 4:1 Кофи Джиджи (87-автогол)
 
ЮВЕНТУС: Буфон, Куадрадо, Де Лихт, Бонучи, Данило, Бентакур, Пянич, Рабио, Бернардески, Дибала, Роналдо
Треньор Маурицио Сари
 
ТОРИНО: Сиригу, Ицо, Лианко, Бремер, Де Силвестри, Лукич, Мейте, Айна, Верди, Белоти, Беренгер
Треньор Морен Лонго
 
Съдия Фабио Мареска  
 
Жълти картони: Бонучи (26, Ю) Мареска (40, Ю), Ицо (58, Т), Айна (60, Т ), Дибала (71, Ю)
 
Стадион: Алианц Стейдиъм (Торино)