Играчите на Наполи излязоха по най-добрия начин от тежката ситуация, в която попаднаха миналия кръг с поражението от Сампдория с 0:3. Момчетата на Карло Анчелоти стигнаха до трудна, но много важна победа с 1:0 в домакинството си на Фиорентина. 

Неаполитанците дълго се бореха за този успех, но го изковаха едва в заключителните минути. Лоренцо Инсиние отбеляза единственото попадение в 79-та минута и донесе на тима си живителните три точки в борбата с хегемона Ювентус. 

Иначе от самото начало домакините тръгнаха напред в търсене на победата. Още в 6-та минута Хосе Кайехон можеше да открие, но ударът му от дистанция мина до лявата греда и вратарят се намеси безпроблемно. 

"Небесносините" продължиха да атакуват и в 20-та минута отново бяха близо до попадението. Тогава Елсеид Хисай се измъкна от защитата при едно центриране в наказателното поле, но ударът му с глава мина на сантиметри от гредата в аут. 

Още четири минути след това защитата на "виолетовите" сбърка и позволи на Кайехон да се озове на стрелкова позиция, но ударът му с едно докосване мина на сантиметри встрани от лявата греда и гол така и не падна и в тази ситуация. 

В крайна сметка почивката дойде при нулево равенство и развръзката се отложи за второто полувреме. Отново неаполитанците атакуваха неспирно, а в 56-та минута и Дрийс Мертенс беше близо до попадението, но ударът му от дистанция мина отново на косъм до гредата в аут. 

Но този натиск на вицешампионите от миналия сезон нямаше как да не доведе до гол. Той в крайна сметка падна в 79-та минута. Тогава Аркадиуш Милик с прекрасен пас намери Лоренцо Инсиние зад защитата и италианският национал с прецизен удар покрай вратаря направи 1:0. 

В продължението на мача и Пьотър Зелински беше близо до попадението, но ударът му от наказателното поле отново не намери очертанията на вратата. Това обаче не се оказа фатално за изхода на срещата в полза на Наполи и тимът на Карло Анчелоти взе трите точки. С тях в актива вече има 9, докато за Фиорентина това бяха първи изпуснати точки този сезон и тимът остава с три на четвъртата позиция.