Сагата между Кристиано Роналдо и мениджъра на Ювентус Маурицио Сари изглежда, че е на път да приключи. Припомняме, че по време на дербито между „биаконерите“ и Милан, спечелено от домакините с 1:0, звездата на тима Кристиано Роналдо беше заменен през второто полувреме от мениджъра Сари, а това никак не се хареса на португалеца, който побесня. Впоследствие се появиха различни информации, че той трябва да бъде наказан. В крайна сметка до това не се стигна и от клуба заявиха, че Роналдо трябва поне да се извини на хората в клуба.

В италианските издания от сряда се посочва обаче, че играчите на Юве не търсят извинения. Според „Tuttosport“ реакцията на играчите се дължи на разбирането им, че реакцията му е само част от неговия характер, нещо, за което Сари вече спомена на  пресконференцията след мача. Те също са много наясно, че той съжалява за стореното.

В допълнение, италианският вестник добавя, че съотборниците му са наясно със суетата му и искат да направят всичко възможно, за да се опитат да му помогнат да възвърне най-добрата си форма. Те знаят, че качеството му може да бъде определящ фактор за успеха на Юве през този сезон, тъй като те гледат да се преборят с Интер в битката за Скудето и да спечелят Шампионската лига.

Роналдо има изиграни 1217 минути през сезона в 14 мача за „старата госпожа“. В тях той се е разписвал шест пъти и е направил две голови подавания.