Отборът на Ювентус спечели с минималното 1:0 при домакинството на Милан в голямото дерби на 12-тия кръг в италианската Серия А. Единственото попадение беше дело на Паоло Дибала в 78-та минута.

През първата част на срещата играта беше доста позиционна, като положенията не бяха твърде много и пред двете врати.

Първият голям шанс дойде в 14-та минута и беше на сметката на Ювентус. Роналдо успя да изкара Романьоли от позиция, което позволи на Родриго Бентанкур да намери Игуаин в коридор. Аржентинецът отправи удар от изключително малък удар, който беше избит с лекота от Донарума в корнер.

Само 3 минути по-късно Милан отговори с положения на своя сметка. Сусо получи кълбото на десния фланг, навлезе навътре и центрира на главата на Кжищоф Пионтек. Ударът на поляка обаче беше неточен и не създаде пролеми за Шчесни.

Момчетата на Стефано Пиоло продължиха да са по-добрия отбор на терена и в 25-та минута имаха нова хубава възможност.  След чудесна постепенна атаката Андреа Конти получи пас зад гърба на защитата на Юве. Той центрира с едно докосване и намери Лукас Пакета, който стреля с глава от около 15 метра и затрудни сериозно Шчесни на вратата на "бианконерите".

Роналдо и Бернардески пробваха своя късмет в следващите минути, но не затрудниха сериозно Донарума на вратата на Милан. За сметка на това „росонерите“ имаха златен шанс накрая на полувремето.

Лукас Пакета открадна топката в средата на терена и пусна чудесен извеждащ пас към Кжищоф Пионтек. Полякът пое добре и успя да се освободи от Де Лихт, за да пласира силен удар в близкия ъгъл на вратата на Шчесни, който обаче реагира на ниво, за да запази двете нули на светлинното табло.

В началото на втората част момчетата на Маурицио Сари натиснаха в търсене на откриващ гол. В 52-та минута, след грешка на Лукас Пакета в средата на терена, атакуващият халф на домакините Бернардески получи пас на границата на наказателното поле и отправи силен изстрел, който обаче мина встрани. Любопитен момент беше, че точно след тази атака звездата Кристиано Роналдо беше заменен, на което той определено не реагира добре.

Шест минути по-късно дойде нов златен шанс за Милан обаче. След нова контраатака Пакета даде извеждащ пас към полския таран, който не се поколеба да стреля, но Шчесни отново беше на висота и не допусна попадение в своята врата.

Двата отбора започнаха да разменят шансове, като в 66-та минута такъв дойде и за Юве. След размяна на пасове между Матюиди и Дибала първият получи възможност да стреля от около 15 метра, но изстрелът му мина далеч над вратата.

В 78-та минута дойде решаващият момент. След страхотна многоходова атака пред наказателното поле на Милан топката стигна в краката на Паоло Дубала. Той успя да задържи под натиска на Исмаел Бенасер и да отбележи в долния десен ъгъл на вратата на Донарума 1:0.

Милан все пак не се отказа в търсенето на изравнителен гол. В 84-та минута Чалханоглу с чудесен изстрел тества максимално рефлекса на Войчек Шчесни, но полякът беше на ниво и спаси.

До края на мача Игуаин и Дибала пропуснаха още две стопроцентови възможности, за да бъде оформено крайното 1:0.

По този начин Ювентус отново оглави класирането с актив от 32 точки, с една повече от актива на Интер. Милан, от своя страна, остана 14-тия с едва 13 пункта. 

Ювентус - Милан 1:0

Ето ги и съставите на двата тима: 

Ювентус: Шчесни, Куадрадо, Бонучи, Де Лихт, Сандро, Бентанкур, Пянич, Матуиди, Бернандески, Игуаин, Ронало;

Милан: Донарума, Конти, Дуарте, Романьоли, Ернандес, Бенасер, Крунич, Пакета, Чалханоглу, Пионтек, Сусо;