Ювентус и Аталанта завършиха 2:2 в мач от 32-ия кръг на италианската Серия А. Гостите повеждаха на два пъти чрез Дуван Сапата (16) и Руслан Малиновский (80), Кристиано Роналдо вкара от дузпи и двете попадения за "бианконерите" в 55-ата и 90-ата минута. Така тимът от Бергамо пропусна шанса да измести Лацио от второто място в класирането. 
 
В началните минути на двубоя двата отбора си размениха по няколко удари, но точността изневери и на Пауло Дибала, и на нападателя на Аталанта Дуван Сапата.  
 
Първи до попадение стигнаха гостите. В 16-ата минута Алехандро Гомес и Дуван Сапата на два пъти размениха двойни подавания, които изведоха последния на добра позиция и той прати топката в долния десен ъгъл.

Постепенно домакините взеха инициативата и наложиха контрол над топката, но трудно застрашаваха вратата на Голини. Най-активен в състава на "бианконерите" беше  Дибала, но и той не успя да стигне до точен завършващ удар. 
 
Второто полувреме започна с натиск на Ювентус, като още в първите минути се стигна до опасно центриране на Куадрадо, но топката бе изчистена. В 49-ата минута Бернардески посрещна отбита топка и отправи страхотен удар, но не уцели вратата на Аталанта. 
 
Логично се стигна и до изравняване в 55-ата минута. Тогава домакините получиха правото да изпълнят дузпа заради игра с ръка на Мартен де Роон след опит за центриране на Дибала. Зад бялата точка застана Кристиано Роналдо, който със самочувствие отбеляза поредния си гол. Португалецът се разписа в 4 от петте мача след възобновяването на Серия А. Той не вкара само при загубата с 2:4 от Милан.
 
Роналдо бе близо до втори гол на два пъти, но вратарят Пиерлуиджи Голини блесна с великолепни спасявания. В 71-ата минута Кристиано засече центриране от корнер, но стражът на гостите изби с една ръка. Шест минути след това той овладя едно центриране и шутира без забавяне, но Голини отново показа класа.

Между двата пропуска във фокуса на вниманието влезе резервата на Аталанта Руслан Малиновский със страхотен удар от границата на наказателното поле, който обаче мина на сантиметри от дясната греда. 

Украинецът обаче бе безмилостен в 80-ата минута, когато със свиреп удар от наказателното поле в близкия ъгъл не остави шансове на вратаря на Ювентус Шчесни.
 
"Бергамските" вече предвкусваха победата, когато след едно безобидно центриране от корнер колумбийската резерва Луис Муриел игра с ръка в наказателното поле и реферът отново посочи бялата точка. Кристиано Роналдо не трепна и хладнокръвно прати топката в мрежата за 2:2.
.
ЮВЕНТУС - АТАЛАНТА 2:2

Голмайстори: 0:1 Дуван Сапата 16, 1:1 Кристиано Роналдо 55-дузпа, 1:2 Руслан Малиновский 80, 2:2 Кристиано Роналдо 90-дузпа

ЮВЕНТУС: Шчесни, Данило, Бонучи, Де Лихт, Куадрадо, Бентакур, Рабио, Матюиди, Бернардески, Дибала, Роналдо;

АТАЛАНТА: Голини, Паломино, Толой, Джимсити, Хатебур, Де Роон, Фройлер, Госенс, Иличич, Алехандро Гомес, Дуван Сапата;