Борещият се за своето оцеляване тим на Удинезе изненада лидера Ювентус и го лиши от предсрочно спечелване на титлата в Италия. Торинци поведоха в резултата, но допуснаха пълен обрат и загуба с 1:2. Тимът на „старата госпожа” имаше нужда от задължителна победа, за да се окичи със златните медали преждевременно.

Като цяло отборът на Маурицио Сари бе по-добрият на терена, но подценяването на определени ситуации им коства скъпо. Гостите владееха топката в по-голяма част от времето, но чистите голови ситуации пред противниковата врата не изобилстваха.

Днешният двубой бе поредният, в който Ювентус губи точки от печеливша позиция. Общият брой на загубените точки от "бианконерите" от началото на сезона е 18.

Аарън Рамзи пък влезе в аналите на Серия А с получаването на един от най-бързите картони в шампионата. Той бе декориран в жълто след едва 25 секунди игра.

Кристиано Роналдо пробва късмета си още в 4-ата минута, но ударът му не намери целта. Малко по-късно Дибала стреля много силно след разиграване от корнер, но вратарят на домакините спаси.

Все пак три минути преди почивката, Ювентус успя да стигне до минимална преднина чрез Матайс Де Лихт. Той стреля точно след неуспешен опит за изчистване на топката от страна на отбраната на Удинезе.

Виждайки, че дяволът не е толкова черен, домакините започнаха с настроение втората част, а това бързо даде резултат. Още в 52-ата минута Илия Несторовски успя да изравни. След отличен пробив по лявото крило и центриране в Пеналта, Несторовски заби топката в мрежата след красив плонж.

Голът допълнително разстрои играта на „старата госпожа”, а атаките на футболистите на Маурицио Сари ставаха все по-предвидими за отбраната на домакините.

Футболистите на Удинезе дочакаха своя миг в продължението на срещата, когато Секо Фофана реализира и направи пълен обрат, за да шокира кандидат-шампиона.

Днешният ден бе под номер 3000 за Ювентус като шампион на Италия. „Старата госпожа” е абсолютен властелин в Серия А в последните години. „Черно белите” властват на Апенините от сезон 2011/2012 и е въпрос на време да грабнат деветата си поредна титла.