Ювентус беше близо до неочаквана грешна стъпка в домакинството на новака СПАЛ. "Старата госпожа" надделя с 4:1 над непретенциозния съперник, но в един момент резултатът клонеше към 2:2 и не стана такъв, само защото беше отменен гол на гостите. 

В крайна сметка "бианконерите" биха с попаденията на Федерико Бернардески, Пауло Дибала, Гонсало Игуаин и Хуан Куадрадо, а Алберто Палоски се разписа за СПАЛ. Именно негово беше и отмененото попадение, което можеше да обърне мача наопаки. 

А битката в Торино започна перфектно за домакините, които взеха два бързи гола аванс. В 14-та минута Дъглас Коста пусна силно към близкостоящия до него Федерико Бернардески, който с едно докосване спря топката, а с другото още от въздуха изстреля магичен шут, който спря топката в далечния ъгъл на вратаря за 1:0. 

Само осем минути по-късно всичко изглеждаше приключило. Тогава Пауло Дибала от пряк свободен удар от над 20 метра препарира вратаря и Юве поведе с 2:0. Но отговорът на СПАЛ предстоеше. 

В 34-та минута Федерико Матиело намери по превъзходен начин зад защитата Алберто Палоски и той с удар току под носа на Войчех Шчесни намали на 1:2. До почивката повече попадения нямаше. 

Така се стигна до 54-та минута, когато гостите можеха да нанесат изненадващ удар. Тогава пак Палоски вкара топката в мрежата, но след намесата на допълнителните съдии попадението беше отменено заради засада. 

Това стресна "бианконерите" и те побързаха да решат всичко и да няма нищо оставено на случайността. В 65-та минута резултатът стана 3:1 и всякаква интрига умря. Тогава след един корнер се стигна до разбъркване и в крайна сметка топката се озова у Гонсало Игуаин и той с мощен шут прониза вратаря за трети път. 

Този гол успокои домакините и те показаха познатата класа. А това се увенча с четвърто попадение в мрежата на СПАЛ. То падна в 70-та минута, когато след една бърза контра топката стигна до Дъглас Коста отляво на наказателното поле, той центрира към далечната греда, където с летящ плонж Хуан Куадрадо прониза с глава мрежата за 4:1. 

В края и попадение на "старата госпожа" беше отменено след намесата на допълнителните видео-рефери заради засада, а негов автор беше Гонсало Игуаин. Това обаче не повлия на изхода на мача. 

Това се оказа и крайният резултат, благодарение на който Юве събра 25 точки и макар и на третото място, продължава да диша във вратовете на челниците Интер и Наполи, които също не сбъркаха. СПАЛ пък си остава предпоследен, а зад него единствено е друг новак - Беневенто.