Ювентус записа 13-ти успех в Серия А през този сезон! Тимът на Масимилиано Алегри надделя с 3:0 над Фиорентина при гостуването си на стадион „Артемио Франки“ във Флоренция в среща от 14-ия кръг на първенството.

Това позволи на Юве да отвори разлика от 11 точки на върха с Наполи, въпреки че „адзурите“ са с мач по-малко. "Бианконерите" са с 40 т., докато неаполитанците са с 29 т.

Фиорентина - Ювентус

източник: Gulliver/GettyImages

Торинци откриха чрез Бентанкур след половин час игра. През втората част гостите не допуснаха попадение във вратата си, а за сметка на това вкараха два и затвориха двубоя в своя полза. Техни автори бяха бранителят Джорджио Киелини и голмайсторът Кристиано Роналдо. Това бе 10-то попадение за португалеца в италианския елит, което го изравни на върха при голмайсторите със стрелеца на Дженоа Кжищоф Пьонтек (10).

Последният играч вкарал 10 гола след 14 мача в Серия А е легендарният нападател на Юве от 50-те години Джон Чарлс.

Това бе първа домакинска загуба на Фиорентина от началото на сезона. Тимът на Стефано Пиоли е в серия от 7 мача без успех (5 равенства и 2 загуби) в шампионата.

Фиорентина - Ювентус

източник: Gulliver/GettyImages

Домакините започнаха активно. В 12-ата минута Никола Миленкович стреля с глава, след подаване отдясно, но топката прелетя над вратата на Шченсни. В 15-ата минута Дибала стреля от фаул, за който се гласеше и Кристиано Роналдо. Ударът на аржентинеца обаче се спря в стената на "виолетовите".

10 по-късно торинци поискаха дузпа. Матия Де Шилио центрира отдясно, а топката се отби в ръката на Кристиано Бираги. Главният съдия Даниеле Орсато се допита до ВАР, но прецени, че бранителят не е действал умишлено..

Юве откри резултата малко след изтичането на половин час игра. В 31-ата минута Бентанкур направи двойно с Дибала, напредна към наказателното поле и си освободи пространство за удар. Така останал фронтално срещу Албан Лафон, халфът на гостите даде аванс на своя тим.

Фиорентина - Ювентус

източник: Gulliver/GettyImages

В началото на втората част Фиорентина потърси гола. Киеза се озова на добра позиция в 58-ата минута, но ударът му бе отразен от Шченси. В 66-ата минута Кристиано стреля силно от пряк свободен удар, но Лафон изби. Малкос след това Миленкович шутира от въздуха, но в ръцете на полския страж.

В 69-ата минута Юве стигна до втори гол. Цинтриране отляво създаде суматоха в наказателното поле на домакините. Киелини стреля полупаднал, а Лафон не успя да изби добре. Топката полетя нагоре и за радост на гостите се спря във вратата на съперника. В 73-ата Жерсон получи в наказателното поле на съперника и стреля по диагонал, но кълбото профуча покрай левия страничен стълб зад Шченси.

5 минути след това Ювентус получи право да изпълни дузпа, след като Жерсон игра с ръка в наказателното си поле. Зад топката застана Роналдо, който с бомбен удар матира Лафон за 3:0 с 10-ия си гол в италианския елит..

Фиорентина - Ювентус

източник: Gulliver/GettyImages

Фиорентина - Ювентус 0:3

0:1 Родриго Бентанкур 31‘

0:2 Джорджио Киелини 69‘

0:3 Кристиано Роналдо 79‘

Състави на двата отбора:

Фиорентина: Албан Лафон, Никола Миленкович, Херман Пецея, Виктор Уго, Кристиано Бираги, Марко Бенаси (Марко Пияца 65‘) Джордан Верету, Едимилсон, Федерико Киеза, Симоне Симеоне, Жерсон (Сирил Теру 81‘)

Треньор: Стефано Пиоли

Ювентус: Войчех Шченси, Матиа Де Шилио, Леонардо Бонучи, Джорджио Киелини, Жоао Кансело, Хуан Куадрадо (Дъглас Коста 83‘), Родриго Бентанкур, Блес Матюиди, Пауло Дибала, Марио Манджукич (Мойс Кийн 89') , Кристиано Роналдо (Федерико Бернардески 80‘)

Треньор: Масимилиано Алегри

Главен рефер: Даниеле Орсато

Стадион: „Артемио Франки“