Милан трябваше да играе с Левски на 11 август в мач, с който да се отбележи 75-та годишнина от рождението на Георги Аспарухов-Гунди. Но вместо това предпочете да играе с Реал Мадрид в предсезонна проверка. И я загуби с 1:3. 

А този мач предложи много зрелище и емоции на зрителите, както подобава в контрола между големи тимове. Още във 2-та минута Карим Бензема откри за испанския колос, но само две след това новата покупка на "росонерите" Гонсало Игуаин изравни. 

Аржентинецът имаше емоционални моменти в този мач, защото изкара дълги години в Реал Мадрид. И затова се поздрави с всички свои бивши съотборници, с които се засече на "Бернабеу". 

До края на полувремето падна и още едно попадение за Реал, с което тимът на Жулен Лопетеги отново поведе. То падна в продължението на частта и беше дело на Гарет Бейл, с което резултатът стана 2:1. 

През второто полувреме нивото на играта спадна, защото двата тима направиха общо 18 смени. Реал подмени абсолютно целия си състав, докато "червено-черните" направиха "само седем промени. 

Затова единственото попадение след почивката дойде в последната минута на продължението. То беше дело на Борха Майорал, с което беше оформено крайното 3:1 за Реал в последната проверка преди мача за Суперкупата на Европа с Атлетико Мадрид. 

Този мач е на 15 август, а последна подгрявка преди него направиха и "дюшекчиите". Като те играха с другия колос от Милано - Интер. Но за разлика от градския си съперник, играчите на Атлетико допуснаха загуба с 0:1. Единственото попадение в този мач беше дело на Лаутаро Мартинес в 31-та минута и така "нерадзурите" се поздравиха с успеха.