Шампионът на Италия – Ювентус, регистрира второто си поражение в Серия А, след като преклони глава след обрат с 1:2 от Верона в мач от 23-ия кръг на шампионата. Срещата освен с поражението на „бианконерите” ще се запомни и с гола на Кристиано Роналдо (65), след като португалецът откри и вкара попадение в десет поредни мача с екипа на Юве. Така той изпревари рекорда на Давид Трезеге, като легендарният френски нападател се беше разписвал в девет поредни мача за тима от Торино.

Въпреки гола на CR7, домакинът Верона оформи пълен обрат на „МаркАнтонио Бентегоди”, след като Фабио Борини (76) и Джампаоло Пацини от дузпа (86) оставиха трите точки в града на Ромео и Жулиета.

Поражението остави Юве на лидерската позиция в класирането с актив от 54 точки, но догонващият Интер има 51 пункта с мач по-малко и диша във врата на "Старата госпожа". В неделния ден "нерадзурите" се изправят срещу Милан в дербито на кръга в калчото и имат възможността да изравнят показателите си с тези на "бианконерите". Верона, от своя страна, продължи с доброто представяне и затвърди 6-ата си позиция, натрупвайки 34 точки.

Рано-рано Гонсало Игуаин опита да накаже вратата на Верона, но Гюнтер се метна на шпагат, спирайки удара на аржентинеца. След десет минути игра домакините стигнаха до положение след шут на Давиде Фараони, ала Войчех Шчеси с една ръка изби в ъглов удар. След изпълнението му Песина бе намерен непокрит, но опитът му премина встрани.

След четвърт час игра Лео Бонучи стреля отдалеч, но без успеха, в 18-ата Борини имаше шанс, който също не беше добър.

Миг по-късно Дъглас Коста напредна серозно по фланга и стреля силно, но Марко Силвестри отклони топката, която се отби в напречната греда. В 21-ата минута домакините вкараха гол чрез Мараш Кумбула. Тогава той засече центриране с глава, а Шчесни спомогна и топката влетя във вратата му. След намесата на ВАР обаче се видя, че Кумбула е бил в засада с рамото си и голът бе отменен.

В 36-ата минута Кристиано Роналдо отправи удар с финес по земя, но топката спря в страничната греда. До края на полувремето шансове имаше отново пред Кристиано, но Силвестри не беше затрудняван.

В 52-ата минута гостите имаха претенции за дузпа, след като смятаха, че Гюнтер е играл с ръка, но реферите не видяха такава. В 56-ата минута се получи разбъркване в наказателното поле на „бианконерите”, но защитата някак се справи с напрежението. Куадрадо събори Дзакани, но ситуацията бе при топка, която бе далеч и реферът Маса не посочи нищо.

В 65-ата минута дойде моментът на Кристиано Роналдо, в който вкарва гол в десети пореден мач. Тогава Дибала изведе Кристиано в наказателното поле на Верони. Португалецът спря топката и майсторски я прати във вратата на Силвестри, задминавайки рекорда на Давид Трезеге, който беше записвал голове в девет поредни мача.

Седем по-късно Верона можеше да изравни чрез Пацини, но ударът му с глава бе отразен от полския страж на Юве. В 76-ата минута нападателят на домакините Фабио Борини наказа грешка от защитата на Юве след лошо връщане на Миралем Пянич. Стрелецът отправи удар по диагонала, който бе неспасяем за Шчесни – 1:1.

В 86-ата минута домакините стигнаха до корнер. Топката бе центрирана на първа греда към Кумбула, но преди него Лео Бонучи игра с ръка и след намесата на ВАР, Давиде Маса отсъди дузпа. Джампаоло Пацини стреля силно, неостявяйки никакви шансове на стража на Юве.