Адвокатите на Ювентус Луиджи Чиаперо и Мария Турко са в Перуджа, за да се срещнат с прокурорит, които разследват случая с Луис Суарес.

Уругвайският нападател бе на крачка от трансфер при „бианконерите“, но в крайна сметка премина в Атлетико Мадрид.

Миналата седмица Суарес се яви на изпит по италиански в Перуджа с цел да получи италиански паспорт, чрез който да улесни трансфера си в Ювентус. Сделката обаче пропадна.

Разследващите имат съмнения, че в цялата корупционна схема е замесен адвокатът Мария Турко, който работи за италианския шампион.

По информация на "Corriere della Sera" властите разполагат със записи на телефонни разговори между Турко и директора на университета в Перуджа, където Суарес държа изпита. На записите Турко уточнява с директора как ще протече изпитът, така че нападателят да го вземе със сигурност. Освен това датата на теста е изтеглена от 22 септември на 17 септември, така че трансферът на Суарес в Юве да бъде финализиран няколко дни по-рано.

В замяна Турко обещава занапред да води в университета и други футболисти, така че рейтингът на учебното заведение да се вдигне. От Прокуратурата в Италия са категорични, че имат основателни доказателства за корупция.

На фона на скандала и изтеклите цитати в италианските медии, Турко публикува изявление, след започването на разследването, твърдейки, че между клуба и университета не е имало никакви преговори и споразумение.

В Италия съобщават, че Чиаперо е бил свидетел на разговорите между Турко и генералния директор на университета, който е разследван.