Наставникът на Ювентус Масимилиано Алегри призна, че е прекарал последните 6 месеца в разсъждения върху своята визия за клубния проект и ще проведе среща с ръководството, на която да провери дали двете страни ще стигнат до консенсус.

В неделя от 21,30 часа „бианконерите” имат двубой срещу Рома от Серия А, като мачът е без значение за тях. Осмата поредна титла на Италия беше подсигурена предсрочно, но отпадането на отбора в четвъртфиналите на Шампионската лига доведе със себе си множество спекулации за треньорска рокада. В момента най-много се споменават имената на Маурисио Почетино, Дидие Дешан, Антонио Конте и Джан Пиеро Гасперини.

„Този сезон го намирам за забавен по една проста причина. Тази сутрин си опитах да си представя ситуацията, при която през всички тези години, които бях начело на Ювентус, не бях донесъл трофеи. Сигурно щяха да ме изгорят на клада”, пошегува се Алегри.

„Ще се срещна с президента Андреа Аниели през следващата седмица и ще обсъдим ситуацията на 360 градуса. Така го правим всяка година. Казах му след загубата от Аякс, че моето желание е да остана. После в медиите го поукрасихте с реверанси и освирквания.”

„Трябва да благодаря на президента и клуба. Не всички ме харесват, а и аз не съм си поставял такава цел така или иначе. В крайна сметка всичко опира до резултатите, а през последните няколко години с клуба свършихме добра работа. Доволен съм от постигнатото.”

„Дискусията ми с президента може и да бъде малко по-шумна заради елиминацията ни в Шампионската лига. Някои хора очевидно си мислеха, че да спечелиш Шампионската лига е  като да спечелиш турнир по плажен футбол по време на лятната ваканция.”

„Вече 6 месеца имам своите собствени идеи как да продължи клубът оттук нататък през следващия сезон. Сега ще ги споделя с президента и ще видим дали ще работим заедно. Няма да ви разкривам вижданията си, но планирам нещата напред във времето, в това мога да ви уверя”, допълни Алегри.