Ювентус е в трудна ситуация и отборът загуби с 0:2 от новака в дивизията Монца у дома в последния си мач в лигата. Всъщност "бианконерите" загубиха два от последните си три мача и са на 13-то място в таблицата на Серия А с едва 23 точки от 20 мача. Ювентус преследваше класиране в челната четворка, преди да бъде засегнат от отнемане на 15 точки поради наказанието след разследване за финансови злоупотреби и сега е само на 10 точки извън зоната на изпадащите. Имайки предвид настоящите обстоятелства, Масимилиано Алегри подчерта, че първата им цел е да достигнат 40 точки, за да избегнат изпадане във втора дивизия.

"Факт е, че имаме 23 точки. Трябва да достигнем 40 точки, за да избегнем изпадането, кара ме да се смея, но това е положението. Първата цел е да хванем тези пред нас. Да си поставяме цели сега е немислимо. Сега трябва да достигнем отбора пред нас и да се изкачваме бавно. Утре трябва да спечелим, защото в последните три мача в лигата се сдобихме с едва една точка", сподели Алегри.

"Старата госпожа" ще се опита да се върне към победите, когато се изправи срещу Салернитана далеч от дома във вторник в Серия А.