Старши треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри заяви, че реалната цел пред тима е да се бори за място в топ 4 на Серия “А”, а не за титлата. “Бианконерите” допуснаха загуба у дома с 0:1 от Аталанта, а само преди няколко дни бяха разгромени с 0:4 от Челси в Шампионската лига и критиките по адрес на тима не спират. 

“Получи се мач, подобен на тези срещу Лацио, Фиорентина и Милан. Не използваме шансовете, които създаваме. Аталанта имаше един удар, при това след наша грешка, и спечели. Увереността идва само с победи. Играчите са изнервени и често прибързват, но трябва да превъзмогнем проблемите”, каза Алегри. 

“Разполагаме с много добър състав, но понякога трудно бележим голове. Никога не съм смятал обаче, че сме фаворит за титлата. Целта е да се преборим за топ 4. Не мога да се оплача от момчетата след такова представяне, мога само да ги поздравя за усилията. Важното е да сме реалисти. Тогава и напрежението ще спадне. Щом сме на това място в класирането след 14 кръга, значи това е нивото ни в момента”, откровен бе треньорът на “старата госпожа”. 

“Ние сме Ювентус и хората са свикнали това автоматично да ни превръща във фаворит за Скудетото. Трябва обаче да работим още много, да започнем да вкарваме голове и да се успокоим”, добави Алегри.