Треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри не видя нищо учудващо в това, че Кристиано Роналдо се оказа решаващата фигура за неговия тим в дуела срещу Милан (1:0) за Суперкупата на Италия.

„Бианконерите” триумфираха с 1:0 в Джида, Саудитска арабия, а португалецът реализира единственото попадение.

„Мачът беше много интересен, видяхме няколко голови ситуации. Изправихме се срещу много силен тим на Милан, който ни създаде проблеми. След червения картон (за Фрак Кесие от съперника – б.р.) можехме да се справим и по-добре, да вкараме втори гол.”

„Времето беше много горещо и това уморява, но заслужавахме да донесем у дома трофея благодарение на нашия балансиран подход. Подписахме с Кристиано Роналдо, защото той е решаваща фигура и вкарва важни голове, но днес целият тим показа солидно представяне.”

„Позволихме твърде много контраатаки, трябваше да покажем повече комбинации като тази при отменения гол на Пауло Дибала (през второто полувреме – б.р.). Вместо това опитвахме да движим топката твърде прибързано и позволихме на Милан да играе на контраатака, което ни принуди да спринтираме обратно.”

„Милан игра добре, ни допуснахме някои грешки при пасовете. Направихме добър първи половин час на мача, но Милан игра с хъс, докато ние имахме шансовете да вкараме за 2:0, просто малко прибързвахме при финалното отиграване”, допълни Алегри.