Наставникът на Ювентус Масимилиано Алегри изрази своята гледна точка на пресконференцията, която беше свикана по повод бъдещата раздяла между него и клуба. Италианският тактик беше категоричен, че решението е „най-доброто” за клуба, като в същото време отхвърли версията, че то е плод на негови искания за по-дълъг контракт или тотално реформиране на състава.

Алегри има договор с Ювентус до юни 2020 година, но сезон 2018/2019 ще бъде неговият последен начело на „старата госпожа”.

Президентът на Юве за Алегри: Най-тежкото ми решение

„Благодаря на президента за чудесните думи. Благодаря и на играчите за всичко, което направиха, което ми дадоха. Говоря за всички играчи, с които съм работил през тези 5 години”, коментира 51-годишният наставник.

„Напускам печеливш отбор, който има потенциал да повтори своите успехи в Италия и да направи още една страхотна кампания в Шампионската лига. За съжаление определени ситуации означаваха, че не можехме да извървим целия път.”

„Говорихме, изразихме идеите си относно това, което е най-добро за Ювентус и бъдещето на Ювентус. След това клубът прецени всичко и реши, че е най-добре аз да не бъда треньор през следващия сезон. Връзката ми с президента Аниели, вицепрезидента Павел Недвед и спортния директор Фабио Паратичи остава отлична. Всички ние израснахме заедно, включително и Джузепе Марота (бившият изпълнителен директор – б.р.). Сега дойде точният момент да се разделим с добро.”

„Оставям солина група, състоящат се от необикновени играчи както на техническо, така и на личностно ниво. Защото имаш нужда от добри мъже точно толкова колкото и от добри футболисти, за да побеждаваш.”

„Изписаха се някои неща, които не бяха верни, като предположението, че съм поискал по-дълъг договор, за революция в състава и различни футболисти, но ние никога не сме обсъждали това. Просто осъзнахме, че е най-добре да не продължаваме заедно. Хората продължават да пишат за 4-5 срещи, но имаше само една вечеря и една среща в клубните офиси с президента, Фабио и Недвед. На нея стигнахме до съгласие, че не са налице правилните условия да продължим заедно. Президентът, тъй като е инициативен мъж, взе решението”, добави Алегри.