Наставникът на Ювентус Масимилиано Алегри сподели, че Кристиано Роналдо е най-добрият футболист в света, както и че дуелът с Милан за Суперкупата ще е подготовка за елиминациите в Шампионска лига.Двата отбора се изправят един срещу друг в Джеда, в сряда от 19,30 часа българско време.

Марио Манджукич, Хуан Куадрадо, Андреа Бардзали и Меди Бенатия са аут от състава, но Жоао Кансело се завръща след травма в глезена.

“Един от Федерико Бернардески и Дъглас Коста ще започне, заедно с Пауло Дибала и Кристиано Роналдо”, потвърди Алегри на пресконференцията.

„Първоначалната ни идея бе да стартираме с Марио Манджукич, но няма как да стане в сряда”.

Ювентус не се наслаждава на добро представяне в мачовете за Суперкупата, след като има две поражения в последните две издания на надпреварата.

„Трудно е да обясним защо не можем да спечелим този турнир. Двете ни загуби бяха след дузпи. Надявам се утре да е различно и да бъдем пределно концентрирани. Разделят ни 22 точки от Милан, но това няма да има значение тук. Предстои ни важен тест. Голямата ми надежда е мачът да не влиза в продължения, а да си свършим работата през 90-те минути. Това ще е чудесна тренировка за мачовете с Атлетико Мадрид от Шампионската лига”, продължи той.

Мачът с Милан се явява като първата възможност за Роналдо да спечели трофей с екипа на „бианконерите”. „Роналдо е орисан да печели купи. Той спечели четири ШЛ в последните пет турнира, както и много други трофеи. Роналдо е най-добрият футболист в света, а това е бонус за нас. Ситуацията е такава, че Юве разполага с добри нападатели”, констатира наставникът на торинския тим.

„Титлата е една от нашите цели, както и Купата. Суперкупата също, а и Шампионската лига. Искаме да завършим сезона с възможно най-много спечелени купи”, продължи той.

„Очаквам Гонсало Игуаин да е пределно концентриран, гладен да вкара много голове. Неговото представяне винаги е солидно, така че знам какво да очаквам от него. Имаме голям респект към Милан. Нужно е да се защитаваме добре. За пример мога да дам последните ни 20 минути срещу Рома, когато се бранехме феноменално”, завърши Алегри.