Ювентус ще се бори с всички сили, за да запази позицията си в топ 4 на Серия А, каза старши треньорът Масимилиано Алегри, добавяйки, че това е минималната цел на отбора за сезона.

Тимът беше трети в класирането преди почивката заради Световното първенство, на две точки зад Милан и на 10 от лидера Наполи, но само една точка пред четвъртия Лацио и Интер Милано на петото място.

"Отборът трябва да е наясно, че има пет важни месеца пред себе си", каза Алегри пред "Скай Спорт" след победата с 1:0 над хърватския Риека в приятелски мач.

"Минималната цел е да останем в челната четворка, но също така да се опитаме да се доближим възможно най-близо до Наполи, който продължава да има сериозна преднина. След това има Лига Европа, Купа на Италия . . . Би било хубаво да стигнем докрай и да изиграем 36 мача", добави Алегри.

Въпреки отпадането в груповата фаза на Шампионската лига и разочароващото начало в италианското първенство, Алегри ще запази поста си като старши треньор, въпреки че бордът на клуба е сменен.

Преди подновяването на Серия А на 4 януари, треньорът се надява някои от контузени играчи да се възстановят за приятелския мач на 30 декември срещу белгийския Стандарт Лиеж.

"Мисля, че Федерико Киеза може да бъде възстановен, ще видим Матиа Де Шилио, Леонардо Бонучи не, Душан Влахович малко вероятно. До тогава бразилските национали Алекс Сандро и Данило ще се завърнат, а доста други ще бъдат в по-добро състояние", каза Алегри.

Ювентус подновява кампанията си в Италия с двубой срещу Кремонезе.

Автор: Ива Кръстева/БТА