Старши треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри не нахока Марио Манджукич за червения картон, който си изкара в мача с Удинезе още през първото полувреме, а дори му благодари. В крайна сметка това, че бяха с човек по-малко на терена не попречи на "бианконерите", които буквално разгромиха съперника си с 6:2.

Ювентус показа мускули срещу Удинезе

“Така или иначе обмислях да дам почивка на Манджукич в следващия мач. Искам да му благодаря, защото след червения картон ни се наложи да си припомним какво значи да изстрадаш победата и да се бориш всячески за нея. Нуждаехме се от нещо подобно. С човек по-малко на терена отборът бе много по-концентриран”, каза Алегри.

“Това бе един ключов момент от сезона. Хубаво е, че скъсихме дистанцията с лидерите. Сами Кедира разполага с много повече възможности. Вече умее да се включва напред за разлика от преди и затова отбеляза хеттрик”, обясни той.

На Юве му предстои още едно сериозно предизвикателство и то само след няколко дни. “Бианконерите” ще се изправят срещу Милан на 28 октомври в мач от 11-ия кръг на Серия А. Запитан дали е доволен от факта, че Леонардо Бонучи няма да може да играе срещу Юве след червения картон, който си извади в мача срещу Дженоа, Алегри отговори: “Бонучи е играл седем сезона в Ювентус и щях да съм доволен, ако го видя срещу нас, защото винаги е добре да се изправиш срещу съперника си с най-добрите му играчи.”