Треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри остава оптимист, въпреки изненадващата загуба с 0:1 от Емполи в Торино. Италианският специалист отличи направеното от Кристиано Роналдо за „бианконерите“, но заяви, че тимът му е солиден и трябва да се справя без една от големите си звезди.

17 снимки

“Кристиано прекара три години в Ювентус, отбеляза много голове. Точно в това му е силата. Той е невероятен футболист, но вече не трябва да мислим за него. Разполагам с отличен състав, но ни трябва да разберем, че не трябва да се опитваме да доминираме във всеки мач. Трябва да играем спокойно, като голям отбор. Аз оставам оптимист, въпреки загубата от Емполи. Започнахме добре, но още първата ни грешка доведе до гол", заяви Алегри. 

"Действията ни станаха прибързани, а трябва да се действа спокойно, да се работи като отбор, а не да се опитваш да решиш изхода с индивидуално майсторство. Тези два неуспеха на старта ще ни бъдат от полза. Израства се от трудностите. С времето отборът ще прояви своите качества”, добави още той.