Треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри призна, че всички в клуба са гневни, но и съжалителни след двете поредни поражение, допуснати в изминалия кръг на Серия А. Той обаче подчерта, че иска да остане максимално дълго в тима, за да го накара отново да започне да побеждава. 

“Всички сме гневни и в същото време съжаляваме. В рамките на пет дни развалихме всичко, което бяхме изградили за месец и половина. Бяхме се завърнали на правилния път, но направихме крачка назад: това трябва да ни накара да се замислим и да работим още по-усърдно. От всичките 15 гола, които сме вкарали в Серия “А”, 11 паднаха в шест двубоя срещу съперници, които, с цялото ми уважение, заслужават да са на около 10-12-о място в класирането", започна специалистът.

"Алегри коментира и препоръките на някои специалисти, че трябва да се завърне към схема с трима централни бранители. “Ако е сигурно, че по този начин няма да допуснем гол, съм готов да заложа и на седем защитници’, категоричен беше той.  

"Трябва да продължим да се стараем. Печелившата тактика е добра, а тази, с която губим, е лоша. Длъжни сме да излизаме на терена и да побеждаваме. Във футбола, както и е в живота, се нуждаеш от време, за да изградиш нещо. Месец и половина постигахме успешни резултати и не сме променили нищо от въпросния период, но победите вече ги няма. Изглежда, че трябва да анализираме нещата. Засега е добре да си мълчим, няма смисъл да се говори".

"Искам да остана в Ювентус възможно най-дълго, за да може тимът отново да започне да печели. Но не е лесно, нуждаем се от време и работа.  Дали Артур и Мануел Локатели могат да играят заедно? Много е важно кои са футболистите зад тримата в халфовата линия". 

"Разполагам с отбор от интелигентни футболисти и в момента не е нужно да повишавам тон. Много е важен подходът ни към т.нар. големи мачове и обикновени мачове. Точно при смяната към обикновените двубои дойдоха проблемите ни. Всичко е толкова просто, нужно е да работим върху това", завърши Алегри.