Наставникът на Ювентус Масимилиано Алегри спечели наградата за най-добър треньор в Серия А за 2018 г. Това е четвърто подобно отличие за 51-годишния специалист от Ливорно.

Признанието за Алегри дойде след извоюването на седмата поредна титла на Ювентус през пролетта на тази година (четвърта за Алегри начело на Юве).

За отличието "Панкина д'Оро" ("Златната скамейка") наставникът на "бианконерите" изпревари настоящия мениджър на Челси Маурицио Сари, който през миналия сезон направи Наполи вицешампион на Италия. Трети е наставникът на Лацио Симоне Индзаги.

Първата награда на Алегри е от 2009 г., когато бе треньор в "Каляри". Следващите три отличия дойдоха на пейката на Ювентус.  

"Трябва да благодаря на своя щаб, както и на играчите на тима. Надявам се да остане в Юве дълго време. Опитът ми в Серия А ме накара да порасна. Целите? Осмо "Скудето" и триумф в Шампионската лига. Основните ни конкуренти за титлата в Италия ще бъдат Наполи и Интер", сподели Алегри по време на награждаването. 

За треньор на годината в Серия "В" бе избран уволненият наскоро от "Емполи" Аурелио Андреацоли, който помогна на тима да спечели титлата във второто ниво на местния футбол.