Старши треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри заяви след победата с 3:0 срещу Атлетико Мадрид, че „бианконерите“ са постигнали това, което са искали да направят още в първия мач на „Уанда Метрополитано“.

„Момчетата направиха невероятно представяне. Те демонстрираха страхотна техника, прецизност, агресия. Това е, което искахме да покажем и в първата среща. Направихме някои промени в състава и те дадоха своя резултат“, коментира Алегри пред „Sky Sport Italia“.

„Всички чакахме твърде много време този мач. Имаше притеснения, че играчите могат да излязат пренавити. Именно заради това ги призовах за спокойствие и запазване на баланса. Всичко друго щеше да бъде голям риск“, добави треньорът на Ювентус.

„Леандро Спинацола направи отличен мач отляво. Федерико Бернардески също се справи много добре. Бернардески направи голяма крачка напред в своето развитие. Много съм доволен от него. Ние имахме нужда от страхотна игра, за да продължим напред.“

„В първия мач Бентанкур играеше на подобна позиция, като Емре Джан. Тази вечер Джан се справи много добре в средата на терена и даде допълнителна сигурност на защитниците. Той позволи на Спинацола и Кансело да атакуват много усилено по фланговете“, продължи наставникът на италианския отбор.

„Пропускът на Лемар в последните минути на първия мач се оказа решаващ момент. Това ни позволи да се класираме за четвъртфиналите на турнира.“

„Аз исках да играем по същи начин и в първата среща. Винаги е по-трудно, когато излизаш да играеш в такъв реванш. В първата среща се движехме много бавно и не поставяхме под такова сериозно напрежение тяхната защита.“

„Сега ще се фокусираме върху предстоящите мачове в Серия А. Трябва да спечелим нужните точки, за да си осигурим титлата, а след това ще мислим за Шампионска лига.“

Буфон написа съобщение в Instagram, с което поздрави бившите си съотборници за постигнатата победа срещу Атлетико Мадрид и отправи специално поздрави към Алегри.

„Ние благодарим на Джиджи. Той написа история с Ювентус. Ние имахме възможност да гледаме мача му с ПСЖ срещу Манчестър Юнайтед. На следващия ден бяхме тъжни за неговото отпадане. Ние ще се опитаме да продължим нашия път до Мадрид, така че той може да дойде с нас на финала“, каза още Алегри.