Наставникът на Ювентус Масимилиано Алегри беше категоричен, че няма смисъл неговият отбор да бъде свързван с борбата за Скудетото. Въпреки това той отчете напредъка в представянето на “бианконерите” преди сблъсъка с Милан.

“Преминаваме през добър период, но пътят все още е дълъг, а и изоставаме в класирането. Мачът ще бъде страхотен и е жалко, че ще може да има само 5 хиляди зрители на стадиона. И все пак това си остава Милан - Ювентус. Нека обаче не преувеличаваме с приказките, а да се постараем утре наистина да постигнем добър резултат срещу Милан, които се представят доста добре през последната година и половина. Поздравления за Стефано Пиоли, тъй като неговият отбор се бори за титлата. Ние трябва да се “залепим” за тях и в края на февруари да сме във възможно най-добра форма. Ако си говорим за Скудетото, то значи ще обсъждаме неща, които просто нямат смисъл в момента. Не става въпрос да победим отбор от топ 4, а за самото спечелване на мача, защото той е важен. Въпреки това дано утре да ни е първият успех срещу такъв тим през сезона.

"Предстои ни още една тренировка, така че все още не съм взел решенията за състава. Всички са добре с изключение на Леонардо Бонучи и Аарън Рамзи, който ще напусне отбора. След трениорвката ще избера коя схема на игра да използвам. Пауло Дибала е добре физически, той израства и е много спокоен. Това му помага, защото го прави по-свободен в играта, като така има по-малка отговорност. Много съм доволен от това, което той прави. Мисля, че той ще ни даде много от сега до края на сезона. Щастлив съм и от изявите на Мойс Кийн, който отбеляза някои важни голове. Той редува добро представяне с нетолкова задоволително, но да не забравяме, че той все още е млад и е само на 21 години. Това е съставът ни, който ще се запази такъв. Да не пренебрегваме факта, че Артур не беше активен 6 месеца, така че му беше нужно да намери постоянство. Не поставяме футболиста Артур под съмнение, той е титуляр за Бразилия, въпреки че сега не е повикан.

"Милан работят добре и правят нещата подредено. Те са събрали добри играчи и така се печелят мачове. Те поеха отговорност въпреки товара от името на Милан и сега са на върха. Ние пък излизаме от период на неповторими девет поредни титли за един клуб в Италия. Въпреки това отборът през миналия сезон спечели два трофея и успя да се класира за Шампионската лига. Тази година без Кристиано Роналдо има повече поле за изява за други футболисти. В някои мачове, като този в Рим, ние играхме с шестима играчи между 20 и 23 години. 60% от тима, това не е малко. Не става въпрос за това, че са по-добри, а по-скоро за натрупване на опит. Ти ставаш по-добър само с изиграването на мачове. Мога да кажа, че те се подобриха много в това отношение. Играхме със зрялост в двубоя с Удинезе, изчакахме и направихме стъпка напред”, коментира Алегри на днешната си пресконференция.