Старши треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри призна, че Флорентино Перес му се е обаждал, за да му предлага да стане треньор на Реал Мадрид, но той е отказал.

„Разговарях с Флорентино, но отказах офертата му. Истината е, че аз взех решение да остана в Ювентус и уважавам ръководството на клуба. Благодаря за честта, която ми засвидетелства г-н Перес, но нямаше как да приема“, коментира Алегри в интервю за „Sky Sport“.

„Аз останах в Ювентус, защото този проект с всяка година става все по-силен и конкурентен. Ювентус е един от трите най-големи отбора в света. За мен е удоволствие да работя с Аниели, Марота, Паратичи и Недвед“, добави той.

„През последните 11 години Шампионската лига е спечелена четири пъти от Реал Мадрид и четири пъти от Барселона. Ние сме единственият отбор, който е успял да отстрани Реал Мадрид през последните четири години. Трудно е да спечелиш в подобни мачове. Надяваме се, че през следващата година ще настъпи нашият момент“, продължи треньорът на Ювентус.

„Ювентус е много силен отбор. Ние няма да задържаме на сила Гонсало Игуаин. Ако той иска, ще може да напусне. Ние искаме нашите футболисти да имат желание да играят за Ювентус“, каза още Масимилиано Алегри.