Наставникът на Ювентус Масимилиано Алегри бе повече от доволен след успеха на „бианконерите” над Торино с 1:0 в Дерби дела Мона. Опитният треньор довери, че Юве е взел контрола върху развоя на мача през втората част, но призна, че не е видял гола на Кристиано Роналдо.

„Не видях нашия гол, тъй като се обърнах назад. Не обичам да гледам дузпи, ако трябва да бъда честен”, сподели треньорът след края на дербито.

“Ако трябва да бъда честен с вас, очаквах да има много голове в мача. Темпото на Торино бе много високо, но през втората част спадна. Тогава ние взехме мача в наши ръце. Беше много труден дуел, тъй като е дерби. Защото Торино е в силен период и е във форма, докато ние играхме в ШЛ преди само три дни. Отборът обаче бе разположен добре и показа дух”, продължи Алегри.

„Позитивен сигнал е, че показахме това представяне в тежката серия от мачове. Означава, че отборът е в добро ментално състояние. Считам резултатът за позитивен и като крачка напред. През първата част Торо ни създаде проблеми с неговата преса, но нашите нападатели реагира отговорно и всичко свърши добре за нас”, завърши Мас Алегри.

В идния кръг Ювентус приема Рома на „Алианц Стейдиъм”.