Масимилиано Алегри коментира успеха с 1:0 на водения от него Ювентус в гостуването на “Джузепе Меаца” срещу Интер от 2. “Бианконерите” взеха трите точки благодарение на гол на Филип Костич, който разбуни духовете, защото при головото положение възникнаха спекулации за игра с ръка на Адриен Рабио.

Това вбеси треньорът на Интер - Симоне Индзаги, докато неговият съперник Алегри сподели, че не е редно да се обръща прекалено много внимание на такива елементи от играта и за сметка на това се опита да акцентира върху спортно-техническите елементи от мача.

„Решенията на съдиите трябва да се приемат. Ние сме джентълмени и не говорим за тези неща. Говорете за футбол, а не за съдии. За нас беше много важно да спечелим. Винаги е трудно да изненадаме Интер на техен терен. Успяхме да спечелим един физически сблъсък, наложихме добър натиск и се пропукахме на много малко пъти отзад. Също така пропиляхме три или четири наистина изгодни възможности за гол. Трябва да подобрим завършващия си удар. Все пак мисля, че момчетата се правиха добре.”

Всичко това според наставника на отбора е част от цялостното израстване на отбора, като похвали някои от основните играчи.

„Целият отбор се подобри като цяло. Защитавахме се добре и не им позволихме да ни излъжат. Фагиоли демонстрира добра игра и в качествен, и в количествен план. Локатели пък е много добър в ролята си да затваря. Мисля, че Душан Влахович направи най-доброто си представяне, откакто е в Ювентус. Матиас Соуле е роден през 2003 г., представи се добре. Ювентус дава игрово време на следващото поколение играчи и това е успех за клуба.

С успеха “бианконерите” се доближиха на 7 точки от четвъртото място и са близо до фамозно постижение, ако в края на сезона успеят да спечелят квота за участие в Шампионската лига след като бяха наказани с отнемането на 15 пункта от актива им в Серия “А”.

„Този отбор има сърце и решителност. Винаги казвам, че който не е бил в тази ситуация, не може да разбере какво е. Отборът се оказа с 15 отнети точки, което не е лесно, но стигнахме до 1/4-финалите в Лига Европа и 1/2-финалите в Купата на Италия. Запазихме страстта към това, което правим. Сега трябва да се обединим с нашите фенове и да започнем натиска си в края на сезона.“

Междувременно клубът от Торино внесе жалба срещу наказанието, която предстои да бъде разгледана на 19 април. Към момента, ако момчетата на Алегри разполагаха с отнетите точки, щяха да заемат второто място с 56 точки.