Наставникът на Ювентус Масимилиано Алегри използва днешната си пресконференция, за да почете починалите бивши играчи на клуба Ернесто Кастано и Джанлука Виали. Той също така даде информация за състоянието на част от своите футболисти преди утрешния двубой с Удинезе.

“Преди началото на пресконференцията е редно да си спомним за Ернесто Кастано и Джанлука Виали. Двама играчи, но преди всичко двама човека. Те дадоха толкова много на Ювентус и Италия. Моля ви да отделим една минута, за да почетем тяхната памет. Какво представляваше Джанлука Виали за мен? Толкова много като играч, но най-вече като човек. Пример, който да следваме, той ще липсва на всички нас. Споменът за него е това, което той оставя за младите хора.  Начинът, по който интерпретираше мачовете с техника, сърце и страст.

Удинезе са много физически отбор с изключителен играч като Роберто Перейра, който се справи доста добре при нас. Възстановихме Анхел Ди Мария, а Бремер е леко уморен, но Даниеле Ругани е готов. Ще реша за състава в следващите часове в зависимост от състоянието на играчите. Алекс Сандро би трябвало да се завърне, той е добре. Утре ще играят трима измежду него, Федерико Гати, Ругани и Данило. Само за момента ще извадим Бремер, който е леко уморен. Онзи ден Федерико Киеза игра едно полувреме. Добре се справи, физически се нуждаeше от такъв мач. Състоянието му се подобрява, но не знам дали ще мога да го пусна като титуляр. Аз обаче съм много доволен.

Мойс Кийн се представя доста добре, свали 6 килограма в сравнение с миналата година. Също така е станал по-зрял и има различно присъствие на терена. Той е играч, който израсна много. Утре трябва да преценя дали да го пусна заедно с Аркадиуш Милик, или да започне Ди Мария. Утре е невъзможно Хуан Куадрадо и Матия Де Шилио да бъдат на разположение. Кудрадо работи добре и мисля, че след седмица може да се върне в отбора. Мисля, че него, Де Шилио, Душан Влахович и Пол Погба, който се справя добре, след 15 дни ще можем да ги видим с тима.

Наполи са явният фаворит за титлата, правят изключителна година, но има още много точки за печелене. Нашата цел е да останем в топ 4. Да, сега имаме тренировъчен лагер и след днешното ни занимание ще останем тук. Смените, които правя? Те зависят от мача, винаги се опитвам да дам баланс на отбора. Има толкова много обстоятелства, които да преценявам. В крайна сметка трябва да имаш известна доза късмет. Ако спечелиш, значи си ги уцелил, ако загубиш, всички казват, че е точно обратното”, коментира Алегри.