Наставникът на Ювентус Масимилиано Алегри даде пресконференция преди шампионатния дуел на неговия тим срещу Болоня в Италия. Това стана три дни след поражението на Юве от Атлетико Мадрид с 0:2 в Шампионската лига. На въпрос за дадената среща Алегри коментира, че ако Ювентус печели всеки мач, то животът ще стане тромав и скучен.

„Имаме 20 дни да се подготвим за реванша с Атлетико Мадрид. Заредени сме с ентусиазъм, а адреналинът ще бъде на максимум. Очаквам невероятен мач. Не зная дали ще продължим напред или не, но знайте, че ще направим всичко по силите си, за да успеем”, започна Алегри.

„Тази среща по никакъв начин не отнема от вниманието ни към предстоящите дотогава три мача в Серия А. Трябва да сме оптимални в първенството, за да сме в добро състояние на 12-и март. В неделя играем срещу Болоня, отбор с нов треньор, който ще има подобрения в играта си. Ако печелихме всеки мач, щяхме да направим живота тромав и скучен”, продължи Алегри.

„Няма да е лесен реванша с Атлетико, тъй като знаем резултатът от първия мач. Испанският отбор е много силен, като го показва в последните девет години. Това е голямо предизвикателство за нас. Ако играем идната сряда срещу тях, възможно е да бъдем елиминирани. Затова казвам, че предстоящите 20 дни могат да ни послужат за увереност, опит и амбиция за успех. Обичам такъв тип предизвикателства, отколкото нулеви равенства”, продължи той.

На въпрос дали сезонът на Ювентус ще е провал, ако не успее да достигне четвъртфиналите в надпреварата, Алегри коментира: „Не мога да отговоря уверено на този въпрос. Спечелихме Суперкупата, бяхме отстранени за Купата на Италия. Достигайки до елиминациите на ШЛ, знаем, че там всичко е възможно да се случи. Имаме своите шансове да продължим и да се класираме напред. Трябва да обърнем развоя от срещата в Мадрид и да постигнем нещо изключително. Към този момент е нужно да запазим спокойствие. Достатъчни са критиките от феновете и медиите, а именно тях ще ги използваме като оръжие. Очакванията са големи през тази година, така че ще има огорчение, ако не се класираме напред”, продължи Масимилиано Алегри.

„Пянич е полу-здрав в този момент, така че имаме на разположение двама и половина полузащитници. Трябва да се даде почивка и на Кристиано Роналдо. Единственото сигурно нещо е, че Матиа Перин ще ни пази. Джорджо Киелини също се нуждае от малко почивка. Жоао Кансело може да играе утре, но не знам на коя позиция. Трябва да изпозлваме Марио Манджукич, Пауло Дибала и Федери Бернардески. Ще излезем със състав, който да ни спечели мача”, завърши треньорът на Ювентус.